cannabis blue

Iltalehti uutisoi rehellisesti kannabiksesta

Iltalehti lienee Suomen ainoita valtamedioita, joka uskaltaa kirjoittaa positiivisesti kannabiksesta. Tänään 25.10.2017 verkkoversiossa on melko pitkä juttu, josta lainaan tähän blogiini osia. Iltalehti kirjoittaa:

Marihuanasta on tullut Yhdysvalloissa suuri työllistäjä - kasvatukseen tarvittavien välineiden kauppa käy vilkkaana

Kalifornian osavaltiohallinto ottaa 15 prosentin veron marihuanamyynneistä ja uskoo tienaavansa miljardi dollaria vuosittain.

Marihuanan laillinen viljely ja myynti on jo merkittävä osa kansantaloutta Yhdysvalloissa, ja alalla syntyy kohta enemmän uusia työpaikkoja kuin on teollisuustuotannossa. Kahdeksan osavaltiota on laillistanut marihuanan täysin ja 29 osavaltiota sallii sen kasvatuksen ja käytön lääketieteellisessä tarkoituksessa.

Olen jo aiemminkin sanonut, että taloustieteilijät ovat ennustaneet, että kannabiksesta voi tulla USA:ssa monien miljardien dollarien bisnes ja näin näyttää tapahtuneen. Suosio on valtavaa ja osavaltioiden verotuloissakin kasvu tuntuu ja näkyy.

Vähentää rikollisuutta

Washingtonissa sallivan marihuanalain taustalla oli halu ratkaista nuorisorikollisuusongelma. Vanha laki teki käyttäjistä automaattisesti rikollisia, ja monen teinin opiskelu- ja uramahdollisuudet kaatuivat rikosrekisterimerkinnän vuoksi. …

Washburnin mielestä marihuanan laillistamisen paras puoli on huumekauppiaiden ja rikollisuuden eliminointi.

- Jos saa itse kasvattaa sätkämateriaalinsa, ei tarvitse lähteä asioimaan kauppiaiden kanssa. Nuo kauppiaat myyvät usein marihuanan lisäksi myös kaikenlaisia kovia aineita, ja sen alan ihmiset voivat olla vaarallisia rikollisia.

Marihuanaa Washburn pitää harmittomana aineena.

- Alkoholi on paljon pahempi huume. Tilastot osoittavat, että esimerkiksi rattijuopumus on vähentynyt radikaalisti kaikilla niillä alueilla, joilla on laillistettu marihuana, hän sanoo.

Tätä samaahan Suomessakin aktivistit, minä mukaanlukien, ovat yrittäneet toitottaa. Laillistaminen estää kontaktit rikollisten kanssa ja pitää käyttäjät erossa kovista huumeista. Lisäksi alkoholi on paljon vaarallisempaa kuin kannabis ja se on silti laillista, joten kannabis tulee myös laillistaa, jotta aikuisilla on terveellisempi vaihtoehto viinalle!

Miljardi dollaria vuodessa

Marihuana saadaan Cannabis Sativa -nimisen hamppukasvin kuivatuista kukinnoista. Kalifornian osavaltiohallinto ottaa 15 prosentin veron marihuanamyynneistä ja uskoo tienaavansa miljardi dollaria vuosittain. Se on kolme kertaa enemmän kuin osavaltio kerää veroa alkoholin myynnistä.

Ensimmäinen osavaltio, joka laillisti marihuanan oli Colorado. Siellä on ollut laillisia kauppoja ja viljelmiä jo lähes neljä vuotta. Colorado on ollut koko Yhdysvaltain silmätikkuna, ja useimmat tutkimukset ovat osoittaneet, että marihuanabisnes on yksi talouden osa-alue muiden joukossa, ja coloradolaisten enemmistö pitää sen laillistamista edelleenkin hyvänä asiana.

Jostain syystä lehdistö tuntuu rakastavan sanaa "marihuana". Ilmeisesti "kannabis" sanana on jotenkin pelottavampi vaikka puhutaan täsmälleen samasta asiasta. Pääasia kuitenkin, että tällaisiakin kirjoituksia julkaistaan valtamediassa eikä aina vain sitä viranomaisten pelottelupropagandaa.

Huomaa muuten yllä olevassa lainauksessa oleellinen pointti: [kannabiksen tuottama verotulo] on kolme kertaa enemmän kuin osavaltio kerää veroa alkoholin myynnistä.

Täällä Suomessahan nytkin väitetään, että jos kannabis laillistettaisiin, niin se vain lisäisi päihteiden kokonaiskulutusta ja viinaa muka kuluisi aivan entiseen malliin! Katsokaa nyt hyvänen aika lukuja Kaliforniassa! Aivan varmasti laillinen kannabis on vähentänyt viinankäyttöä Kaliforniassa hyvin merkittävästi, näkeehän sen noista verotuloista ihan puhtaalla matematiikalla! Taas meille on valehdeltu päin naamaa "rehellisessä" Suomessa.

Laitan tähän loppuun vielä linkit joihinkin blogikirjoituksiini, jotka ovat koskeneet tai sivunneet kannabista. Suosittelen lukemaan ne kaikki läpi ajan kanssa ja käyttämään omaa järkeään:


cannabis

LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-04: Linkki tähän kirjoitukseen on jo lukemattomia kertoja poistettu Aihe Vapaa keskustelupalstalta. Siellä ei sallita rehellistä keskustelua kannabiksesta. Kirjoittajien IP-osoitteet myös laitetaan estolistalle ihan kuin Pohjois-Koreassa, Neuvostoliitossa, DDR:ssä, Saudi-Arabiassa ja Iranissa. Suomessa sananvapauden tila on äärimmäisen huono ja sensuuripellet hallitsevat estäen vapaan tiedonvälityksen ja kansalaisten välisen keskustelun. Siis Suomessa toimii ajatuspoliiseita, jotka poistavat "väärät mielipiteet" ja rajoittavat kansalaisten sananvapautta.