Luxemburg laillistaa pilven ensimmäisenä EU-maana

Avasin äsken television ja totesin riemukseni YLE teksti-tv sivulta 136, että Luxemburg ilmeisesti aikoo laillistaa pilven ensimmäisenä EU-maana. Olisin arvellut, että laillistus olisi tapahtunut Hollannissa ensimmäisenä, sillä siellähän kannabis on ollut dekriminalisoitua jo vuodesta 1976 asti.

Näin siis kertoo teksti-tv tänään 02.12.2018:

Luxemburg aikoo laillistaa kannabiksen

Luxemburgin uusi hallitus aikoo laillistaa kannabiksen, kertoo luxemburgilainen media. Hallitus ei ole toistaiseksi paljastanut laillistamisen aikataulua tai yksityiskohtia.

Päätöksen myötä Luxemburgista tulee ensimmäinen Euroopan unionin jäsenvaltio, joka sallii kannabiksen kaupallistamisen ja viihdekäytön. Kannabiksen lääkekäyttö on jo laillista noin puolen miljoonan asukkaan Luxemburgissa.

Luxemburgin koalitiohallituksen muodostavat keskustaoikeistolainen demokraattinen puolue DP, sosiaalidemokraattinen LSAP ja vihreät.

On tosiaan hyvin mielenkiintoista ja tietyssä lähinnä aika sarkastisessa mielessä huvittavaakin seurata miten kauan meillä täällä Neuvosto-Suomessa menee siihen kun marihuana on laillistettu. Tuntien poliitikkojemme suunnattoman velttouden ja vätystelyn, emme luultavasti voi odottaa nopeaa toimintaa, mutta sopii tietysti toivoa parasta. Lisäksi voimme yrittää nopeuttaa laillistusprosessia tukemalla hamppuaktivismia ja puhumalla kannabiksen puolesta eri foorumeilla.

Puhumme tässä tietysti ihan ihmisoikeuksista ja aikuisten ihmisten oikeudesta päättää mitä he itselleen tekevät kunhan eivät toiminnallaan vahingoita muita. Valitettavasti meillä on Suomessa Sanoma-konsernin kaltaisia sensuuripellejä, jotka yrittävät tukahduttaa informaation leviämisen, mutta boikotoidaan heidän tuotteitaan ja nauretaan heille. Siinä on hyvä toimintamalli.