Kaksi uutta harhakäsitystä kannabiksesta havaittu Suomessa

Nyt on sunnuntai 06.05.2018 ja kello on 15:51. Olen seurannut Aihe Vapaa keskustelupalstalla keskustelua kannabiksen laillistamisesta, mutta keskustelu on tietysti vaikeaa. Miksi? Ensinnäkin siksi, että Sanoma-konserni kannattaa neuvostoliittomaista sensuuripolitiikkaa, jossa kaikki keskustelut vähänkin "vääristä aiheista" poistetaan armotta koko palstalta. Näin keskustelua ei pääse edes syntymään, sillä ketjut tuhotaan ja lopulta kirjoittajien IP-osoitteet laitetaan estolistoille.

Toinen ongelma on se, että Suomessa on valehdeltu niin käsittämättömän kauan kannabiksesta. Kohtasin tänään taas kaksi harhaluuloa, joita ajattelin seuraavaksi tässä blogissani käsitellä.

Vain teinit kannattavat marihuanan laillistamista

Kuulostaa käsittämättömältä harhaluulolta, mutta luin todella tänään Aihe Vapaa palstalta puheenvuoron, jonka mukaan vain teinit kannattavat marihuanan laillistamista "koska se on päheetä". Kirjoittaja siis ilmeisesti kuvittelee, että esimerkiksi Kaliforniassa teinit äänestivät kannabiksen lailliseksi presidentinvaalien yhteydessä käydyissä äänestyksissä. Miten kukaan voi oikeasti olla noin sekaisin?

Mainitsin myös vastauksessani, että Kanadassa lähes 70% täysi-ikäisistä on kannabiksen laillistamisen kannalla. Siitä syystä Kanadan pääministeri Trudeau onkin luvannut, että pilvi tullaan laillistamaan koko maassa. Näillä näkymin laillistaminen häämöttää edessä mahdollisesti jo ihan lähikuukausina. Kanadan tilanteesta voit lukea aiemmasta blogistani "Musta Barbaari" poltteli jazz-tupakkaa Pori Jazzeilla. Tämä toivottavasti riittää todistamaan, että kyseinen harhakäsitys on näillä faktoilla lopullisesti kumottu.

USA:n huumeongelmat johtuvat kannabiksesta

Äsken luin palstalta seuraavaa:

Vau, Usa, siis se valtio jossa ei ole aserikoksia koska kaikilla on ase.

Ei ole huumeongelmaa koska ne on vapautettu.

Vielä vau.

Vastasin kyseiseen harhaan seuraavasti:

Kyllä USA:ssa on erittäin iso huumeongelma, mutta se ei ollenkaan koske marihuanaa, vaan opiaatteja, huumaavia reseptilääkkeitä ja metamfetamiinia. Älä siis sotke näitä asioita keskenään, vaan käytä järkeäsi.

YLE esitti äsken TV2-kanavan puolella Louis Therouxin uuden dokumenttisarjan osan 1/3. Sarjan nimi oli "USA:n synkät osavaltiot" tai jotain vastaavaa. Siinä kuvattiin miten lääkeyhtiöt ja lääkärit olivat koukuttaneet ihmisiä opiaattipohjaisiin huumaaviin kipulääkkeisiin. Tuo oli johtanut isoon opiaattiongelmaan ja kun reseptilääkkeiden saantia rajoitettiin USA:ssa ongelman takia, niin koukuttuneet käyttäjät siirtyivät käyttämään heroiinia.

Siis USA:ssa on ihan kiistämättä iso ongelma kovien huumeiden kuten opiaattien ja amfetamiinien kanssa, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kannabiksen laillistamisen kanssa. Emme puhu ollenkaan samasta asiasta.

Jenkkien aseongelmaan en viitsinyt edes ottaa kantaa, sillä se ei liittynyt mitenkään keskustelun aiheeseen. Toki USA:ssa vapaus on aseiden suhteen mennyt mielestäni liian pitkälle, eli aseiden saatavuus on ollut liian helppoa kenelle tahansa ja tilannetta on enää tässä vaiheessa vaikeaa tai mahdotonta korjata.

Johtopäätökset

Kello on nyt 16:03. Keskusteluketju on taas Aihe Vapaa palstalla sensuroitu pois eli siellä ei ole mahdollista keskustella mistään mikä ei miellytä Sanoma-konsernin sensuuripellejä. Miten näistä harhakäsityksistä ikinä voidaan päästä eroon kun Suomessa niitä ei pysty korjaamaan? Kansalaisten välinen keskustelu tukahdutetaan tässä kamalassa maassa.