Suomi24-keskustelupalstalla on joskus hyviäkin juttuja

Kirjoitin Suomi24-keskustelupalstalle 29.12.2018 kannabiksesta ja sen laillistamisesta myös Suomessa. Ketjun otsikkona oli Tietoa kannabiksesta tavallisille suomalaisille!!! ja siihen on tähän mennessä tullut 8 vastausta, joista suurin osa varsin järkeviä.

Erityisen ansiokas kirjoitus ketjuun tuli 01.01.2019 nimimerkiltä Fresso. Hän on selvästi ajatellut ns. huumesotaa syvemmin kuin moni muu ja siitä syystä katsonkin parhaaksi lainata hänen kannanottonsa kokonaisuudessaan tässä blogissani:

Itse asiassa huumeet ovat vain tekosyy sodalle köyhiä, vähemmistöryhmiä sun muita "väärinajattelijoita" vastaan. Amerikassa laki takaa täydellisen sanan- ja mielipiteen vapauden, mikä oli kiusallista Nixonille. Nixon halusi jatkaa Vietnamin sotaa eikä tykännyt siitä, että sodan vastustaminen sai vuodelta vuodelta lisää kierroksia Amerikassa. Amerikassa oli lisäksi 60-luvulla käynnissä sosiaaliturvakokeiluja, joilla maan sosiaaliturvaa pyrittiin viemään eurooppalaiseen suuntaan. Nixon ei luonollisesti halunnut tätäkään, koska Amerikassa presidentti ei ikinä ole kansan valitsema, vaan käytännössä isot firmat pystyvät lobbaamaan itselleen mielekkään ehdokkaan presidentiksi. Lisäksi kirkko ei halua maahan sosiaaliturvaa, koska se on uhka kirkon vallalle.

Kaikkia lattareita, tummaihoisia, hippejä ei kuitenkaan voinut pistää vankilaan vääristä mielipiteistä, koska maan perustuslaki takaa täydellisen sananvapauden. Niinpä Nixon tarvitsi jonkun tekosyyn, jonka Nixon sai päihteistä. Päihteet kriminalisoitiin, aloitettiin hirveä propagandakampanja, jossa kaikkien päihteiden, paitsi alkoholin, käyttö on todella epämoraalista, suoranaista flirttailua sáatanan kanssa. Lisäksi kampanjassa tehtiin selväksi, että varsinkin tummaihoiset, lattarit sekä hipit eivät käytä alkoholia, vaan juuri niitä pahoja huumeita. Tällä tavalla pystyttiin valikoidusti vaimentamaan kaikki väärinajattelijat. Demarit ja republikaanit saivat tästä hyvän tekosyyn viedä äänioikeus kaikilta henkilöiltä, joista he eivät pidä.

Tätä samaa periaatetta noudetaaan Amerikassa vieläkin. Linnatuomio ja päihteidenkäyttö ovat näppäriä tekosyitä viedä äänioikeus pois kaikilta epämiellyttäviltä henkilöiltä, mikä siis tarkoittaa pääasiassa tummaihoisia ja lattareita. Valkoihoiselta äänioikeus viedään huomattavasti harvemmin samoista rikoksista, mistä tummaihoisten ja lattarien äänioikeus viedään aina.

Huumeet ovat siis aina olleet vain tekosyy. Oikeasti kyseessä on sota kaikkia vähemmistöryhmiä ja väärinajattelijoita vastaan.

Tuohon on vaikeaa keksiä vastaväitteitä tai oleellista lisättävää. Arvostan tätä Fresson tilannekatsausta erittäin paljon ja tyydynkin tässä vain toteamaan, että joukossamme on onneksi kriittisiä ajattelijoita, jotka näkevät valtioiden valheiden läpi. Toki Venäjä ja Kiina ovat vielä valtavasti USA:a hirveämpiä paikkoja, joten niiden kritisoiminen on jossain mielessä turhaa. Niistä ei taida saada normaaleita, demokraattisia valtioita oikein millään. USA:lla sen sijaan on vielä toivoa ja siitä syystä kritiikillä on paikkansa.

Esimerkiksi Kalifornia on USA:ssa sellainen osavaltio, että siellä on suunnaton määrä luovuutta ja positiivista energiaa. Sieltä on saanut alkunsa moni hyvä asia ja näin on yhä edelleen tänäkin päivänä. Toimikoon siis Kalifornia mallina siitä millainen yhteiskuntamalli voisi olla hyvä ja inhimillinen muuallakin maailmassa. Täydellistä ei toki ole elo Kaliforniankaan auringon alla, mutta siellä asustaa mielestäni hyvin kehityskelpoista ja älykästä väkeä.