Helsingin Sanomat demonisoi taas kannabista

Helsingin Sanomien verkkoversio raportoi tänään 27.07.2017 Kallion Torkkelinmäellä harjoitetusta "huumekaupasta" seuraavasti:

Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

NUOREHKO mies tulee tykö.

"Do you have cigarette?"

Vastaamme kieltävästi, ja jatkamme kävelyä. Ilmassa haisee vahvasti kannabis.

Samalla savukekysymyksellä seurueen jäsenet ovat havaintojemme mukaan aloitelleet keskustelua muutaman kerran aiemminkin.

Emme ehdi askelta pidemmälle, kun sama mies kysyy seuraavan kysymyksen. "Do you smoke weed?"

Suomeksi kysymys tarkoittaa jotakuinkin: "Poltatteko ruohoa?" Ruoholla puolestaan tarkoitetaan tällaisessa yhteydessä kannabista. Jatkamme matkaa todeten: ”No, thank you.”

Emme saa tietää, oliko miehen tarkoitus myydä, ostaa, tarjota tai pyytää kannabissavuketta. Vahva viittaus kaupankäyntiin se joka tapauksessa oli.

On ne Helsingin Sanomien toimittajat hurjia! Hehän uskaltavat melkein yksinään kävellä Torkkelinmäellä puistoissa ja vielä ilta-aikaan. Toimittajan mukaan he olivat puistossa noin kymmenen aikaan illalla kun tuo pelottava ruohoaiheinen kysymys heiltä kysyttiin. Huomaa myös miten asenteellinen juttu on heti alusta pitäen: Ilmassa heidän mukaansa jopa haisee kannabis, he nyrpistävät nenäänsä ja kavahtavat. Kannabis ei siis missään nimessä tuoksu vaikka normaalisti ihmiset pitävät pilven makeasta aromista. Varmasti Torkkelinmäellä näiden toimittajien mukaan haisee myös ruusu, sillä siellä puistossa on ruusupuskia kuten puistoissa on usein tapana olla.

Jutussa mainitaan tietenkin myös puiston viereisessä talossa asuva hyvin huolestunut ja kyttäävä naapuri, jota letkeät reggae-miehet kovasti harmittavat:

Hän [vieressä asuva naapuri] kertoo olevansa tuskastunut meteliin, joka kaupankäynnin ympärillä raikaa. Puiston länsireunamalle kerääntyy miehen mukaan joka päivä säästä riippumatta 10–20 miestä, jotka soittavat reggaeta ja rupattelevat varsin äänekkäästi.

Kamala homma! Siellä sitä istutaan kesällä Torkkelinmäellä puistossa, kuunnellaan reggaeta, poltetaan välillä pilveä ja jopa rupatellaan varsin äänekkäästi! Todellisuudessa näistä reggae-miehistä ei ole kenellekään haittaa eikä uhkaa. Menneinä vuosina Kalliossa puistoissa on ollut metelöiviä, öriseviä, oikeasti pahalta haisevia, toisinaan aggressiivisia alkoholisteja. Suomeksi sanottuna spurguja. Pesunkestäviä, raakaa Suomi-viinaa pullonsuusta hörppiviä puliukkoja. Miehiä ja naisia, jotka eivät peseydy koskaan ja löytyykö vakituista asuntoakaan?

Nyt tilalle on tullut rauhallisia pilvenpolttelijoita ja se nähdään lehden mukaan isona ongelmana. Itse asun puolen kilometrin päässä Torkkelinmäen puistosta. En ole yleensä häiriintynyt spurguistakaan, mutta ketä normaalijärkistä nuo Torkkelinmäen reggae-jätkät voivat oikeasti häiritä? Ihan sama jos he polttelevat pilveä ja myyvätkin jonkun sätkän. Ei aiheuta mitään ongelmia kenellekään.

Helsingin Sanomat on yksi Suomen paskimmista lehdistä. Se demonisoi kannabista ja pelottelee kansaa asioilla, joissa ei ole mitään pelättävää. Meidän pitäisi toivottaa reggae-miehet ystävällisesti tervetulleiksi, aivan kuten hekin toivottavat tervetulleiksi meidät ja tarjoavat meille kohteliaasti jointteja.