Maaseudun Tulevaisuus kirjoittaa kannabiksesta

Maaseudun Tulevaisuuden verkkoversio kertoo artikkelissaan tänään perjantaina 03.11.2017 seuraavaa:

Olutyhtiöltä kannabisjuomia: Yritykset valmistautuvat marihuanan laillistamiseen koko Yhdysvalloissa

Lakimuutosten odotetaan tulevan voimaan Kanadassa ensi vuonna.

Uutiskanava CNBC kertoo, että yhdysvaltalainen juomayhtiö Constellation Brands on ostanut melkein 10 prosenttia maailman suurimmasta kannabisyrityksestä, Canopy Growthista.

Constellation Brands valmistaa esimerkiksi Corona-oluita. Yrityskaupan tarkoituksena on kehittää, valmistaa ja myydä kannabis-juomia.

Canopy Growth kanadalainen yritys, jonka markkina-arvoksi arvioidaan 2,2 miljardia Kanadan dollaria.

Juomayhtiön toimitusjohtaja, Rob Sands, vahvisti Wall Street Journalin haastattelussa, että yhtiö valmistautuu kannabiksen laillistamiseen koko Yhdysvalloissa.

"Uskomme, että se on hyvin todennäköistä ottaen huomioon kehityksen osavaltiotasolla."

Kannabiksen kasvatus ja myynti aiotaan laillistaa ensi vuonna Kaliforniassa.

Toimitusjohtaja Sands sanoo, ettei heillä ole aikomusta myydä tuotteitaan Yhdysvalloissa ennen kuin ne ovat laillisia koko maassa.

Tuotteiden ensimmäisiä markkina-alueita olisivat maat, joissa kannabis on nyt laillista ja ensi vuonna Kanada, jossa lainsäädäntöä aiotaan höllentää.

Erilaisia kannabistuotteita tulee markkinoille jatkuvasti ja esimerkiksi kannabiskarkit on laillistettu joissain osavaltioissa.

Pidän tätä aika merkittävänä edistysaskeleena suomalaisessa viestinnässä. Jutun julkaisi Maaseudun Tulevaisuus! Monella on varmaan käsitys, että se on punaniskaisten maajunttien äänenkannattaja, mutta näemmä siitäkin lehdestä löytyy tarvittaessa realismia kun tosiasiat pitää kohdata. Toki maajusseilla on myös oma lehmä ojassa tässä asiassa. Hampun kasvattaminen olisi maanviljelijöille erittäin hyvää bisnestä ja elvyttäisi kuolevaa maaseutua. Saa nähdä kuulemmeko kenties jatkossa kannabiksen puolustuspuheenvuoroja maajusseiltakin Suomessa. He olisivat oikein hyvä lisä meidän kannabisaktivistien alati kasvavaan joukkoon.

Olipa mukava alku illalle ja koko viikonlopulle lukea tällainen positiivinen uutinen Maaseudun Tulevaisuus lehdestä!