Kanada laillisti kannabiksen

Nyt on keskiviikko 20.06.2018. Tänään on suuri ilon ja riemun päivä: Kanada on laillistanut kannabiksen!

canada cannabis flag

Iltalehti kirjoittaa aiheesta tänään verkkoversion artikkelissaan seuraavasti:

Kanada laillistaa kannabiksen - sallii virkistyskäytön ensimmäisenä G20-maana

Senaatti äänesti marihuanan virkistyskäytön laillistamisen puolesta kirkkaasti.

Kanada laillistaa kannabiksen koko maassa virkistyskäyttöön. Senaatti äänesti tiistaina astiasta äänin 52-29. Parlamentin alahuone äänesti asiasta päivää aiemmin äänin 205-82.

Uusi laki astunee voimaan 2-3 kuukauden sisällä. Kanadan pääministeri Justin Trudeau on aiemmin painottanut, että kannabislaki pannaan täytäntöön viivytyksittä.

Kanadasta tulee uuden lain myötä ensimmäinen G20-maa, jossa kannabiksen virkistyskäyttö on laillista. Jatkossa aikuisten on luvallista pitää hallussaan 30 grammaa kuivaa kannabista yleisissä tiloissa, joihin luetaan myös ajoneuvot.

Miten Kanada suhtautuu kannabiksen kotikasvatukseeen? En ole täysin varma, mutta muistelen lukeneeni, että siitä asiasta päätettäisiin Kanadassa alueellisella tasolla. Esimerkiksi kanadalainen Global News kirjoittaa uutisessaan näin:

Ottawa’s proposed marijuana legalization regulations allow Canadians to grow up to four marijuana plants at their residences. Medical users are already allowed to grow at home after a federal court ruled in 2016 that the government cannot ban patients from growing their own cannabis.

But the Canadian Real Estate Association (CREA) is proposing an amendment to the regulations that would result in a halt on home cultivation for recreational purposes until provinces can enact new regulations after Ottawa provides guidelines on how to do so.

Lähinnä siis ilmeisesti kiinteistöala ja vakuutusyhtiöt ovat huolissaan siitä, että marihuanan kotikasvatus jotenkin vahingoittaisi asuntoja. Heillä on kaiketi harhaluuloja siitä, että hampun kasvatus vaatisi trooppiset, kosteat olosuhteet ja se aiheuttaisi homevaurioita tai muita tuhoja asuntoon. Noita harhakäsityksiä kotikasvattajat Kanadassa pyrkivät kumoamaan vakuuttamalla, että kannabiksen kasvatus on kuin minkä tahansa muun kasvin kasvatusta: Se ei aiheuta mitään ongelmia kunhan se tehdään huolellisesti eikä hutiloiden.

Koskahan meillä Suomessa laillistetaan kannabis?

Meidän tulee pikaisesti seurata Kanadan mallia ja laillistaa pilvi aikuisille. Kannabis on jokaisen kansalaisen ihmisoikeus kaikkialla maailmassa.

cannabis

LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-06-20: Joku muu laittoi Aihe Vapaa keskustelupalstalle aloituksen tästä kehityksestä Kanadassa. Hän pyysi muilta mielipiteitä ja perusteluita. Keskusteluketju oli täysin asiallinen, mutta se sensuroitiin pois palstalta. Aihe vapaa kuuluu Suomessa Sanoma-konserniin, joka omistaa mm. Helsingin Sanomat nimisen neukkumaisen propagandajulkaisun.

Suosittelenkin kaikkia sananvapautta arvostavia ihmisiä lopettamaan Hesarin tilauksen mikäli ovat sen erehtyneet tilaamaan. Myös Iltasanomat kuuluu Sanoma-konserniin, joten sitä ei kannata koskaan ostaa paperiversiona. Nettiversiosta voi sen sijaan seurata analyyttisella silmällä millaista propagandaa Sanoma-konserni pyrkii milloinkin kansalle syöttämään.