California Dreamin' - kannabis kasvaa Kaliforniassa

Eilen torstaina 05.04.2018 Kauppalehti kirjoitti pitkähkön artikkelin kannabiksesta Kaliforniassa. Lainaan tähän blogiini osia heidän jutustaan.

Kalifornia sekosi kannabikseen: syntyi 44 000 työpaikkaa ja jättimäiset rahakuljetukset

Kannabiksessa ei ole mitään uutta, se on yksi vanhimpia viljelykasveja. Mutta kun maailman kuudenneksi isoin talous Kalifornia laillisti viihdekäytön vuoden alussa, alkoi kuhina. Alue nousi kertaheitolla maailman suurimmaksi laillisen kannabiksen markkinaksi.

Kaliforniassa on siis alkanut kunnon sähinät, aivan kuten arvelinkin jo silloin kun uutinen laillistamisesta kiiri korviini. Koska kannabis on kaikinpuolin hyvin erinomainen tuote, kansa haluaa ostaa sitä ja rahavirrat ovat valtavia. Kauppalehti kirjoittaa:

Ensimmäisenä vuonna kannabistuotteiden laillisen myynnin Kaliforniassa odotetaan yltävän 3,7 miljardiin dollariin, josta virtaa osavaltion veroarkkuihin miljardi dollaria. Se on saman verran, kuin mitä Supercell tuottaa Suomelle. Vertailun vuoksi Kaliforniassa myytiin viime vuonna olutta viidellä miljardilla dollarilla.

Kalifornian auringon alla on myös suomalaisverta. Jutussa sanotaan seuraavaa:

Suomalainen Lilli Keinänen tekee työkseen kannabismainontaa. Hän opastaa tarkastelemaan vitriineihin aseteltujen kukintojen värejä ja muotoja sekä päällä kiilteleviä THC-kristalleja. Tuoksut ovat voimakkaita: persikkaa, bensaa ja mustikkaa.

"THC tuo päivisin isoja ajatuksia sekä luovuutta. CBD alentaa tulehdustiloja ja auttaa rentoutumaan iltaisin", hän tiivistää.

Amerikkalaiset nauravat Neuvosto-Suomen kieltolaille. Tässä todiste:

Puhesyntetisaattoria käyttävä Chris kirjoittaa ruudulle "Onko kannabis laitonta maassanne? Luulin että Suomi on edistynyt sivistysvaltio."

Ei, Chris. Valitettavasti Suomi ei ole sivistysvaltio. Tämä maa on edelleen monessa suhteessa kuin Neuvostoliitto.


Hyvä ystävä, pidä mielesi avoinna uusille asioille ja lue ihmeessä muitakin kannabis-aiheisia blogejani tästä linkistä.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-04-16: Linkki tähän kirjoitukseen on poistettu lukemattomia kertoja Aihe Vapaa keskustelupalstalta. Sanoma-konserni kannattaa Pohjois-Korean, DDR:n ja Neuvostoliiton kaltaista sensuuripolitiikkaa, jossa "väärät faktat" lakaistaan maton alle.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-05-05: Sanoma-konsernia pelottaa edelleen. He poistelevat tätä kirjoitusta ja laittavat kirjoittajien IP-osoitteet estolistalleen kieltääkseen vapaan keskustelun kannabiksesta. Suomessa ei ole oikeaa sananvapautta ja keskustelupalstan nimi Aihe Vapaa on todellisuudessa vain sensuuripellejen keksimä vitsi.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-05-14: Lisäsin Aihe Vapaa palstalla kirjoitukseeni seuraavan tekstin: "Kansalainen, VAROITUS: Yllä olevassa jutussa puhutaan totta, joten se poistetaan tältä palstalta. Sanoma-konsernin palstoilla tai lehdissä ei näet saa puhua totta. Kannattaa siis lopettaa Hesarin tilaus eikä koskaan ostaa Iltasanomia."