Lisää rehellisiä totuuksia islamista

Iltalehden verkkoversiossa tutkija Alan Salehzadeh kertoo taas hienossa kolumnissaan painavaa asiaa suurmoskeijahankkeesta ja islamista ylipäänsä. Hän ilmoittaa kirjoituksensa alussa olevansa huojentunut siitä, että suurmoskeijahanke näyttäisi nyt olevan pysäytetty. Elleivät sitten poliittiset päättäjämme yritä runnoa sitä väkisin läpi Helsinkiin. Tässä tilanteessa meidän pitää siis edelleen ilmeisesti pelätä pahinta ja toivoa, ja vaikka rukoilla, parasta. Kirjoitin tästä asiasta lyhyesti eilen blogissani Luin mielessäni hiljaisen rukouksen. Siinä kerroin hieman itsestäni ja kuvailin tuntemuksiani tähän kamalaan suurmoskeijahankkeeseen liittyen.

Iltalehti tuntuu olevan Suomessa ainoa media, josta kuulee rehellisiä totuuksia islamistakin. Islamia hyvin tunteva, Iranissa syntynyt ja siellä useita vuosia asunut Salehzadeh kirjoittaa jutussaan seuraavasti:

Islam on hyvin erilainen uskonto kuin kristinusko. Se sisältää paljon taloudellisia, poliittisia ja sotilaallisia osia, ja vaatii seuraajiltaan suurta aktiivisuutta. Missään päin maailmaa ei olla nähty poliittisen islamin intergroituvan modernin yhteiskuntamallin kanssa. Islamin tiukka noudattaminen on aina vastoin tasa-arvokäsityksiä.

Pohjoismaisissa isoissa moskeijoissa on lukuisia esimerkkejä poliittisesta aktiivisuudesta ja muusta kuin vain hengellisestä ohjauksesta. Meidän on kaikin keinoin estettävä tämän leviävän Helsinkiin. Tanskassa moskeija kehottaa suoraan seuraajiaan noudattamaan mieluummin shariaa kuin paikallisia lakeja. Suomessa suurmoskeija on ideologisesti muslimiveljeskuntaa lähellä oleva hanke, joka antaa suorat väylät levittää veljeskunnan ideologiaa muslimidiasporaan.

Alan jatkaa juttuaan näin:

Oma näkemykseni on, että EU:ssa ja Suomessa lähes kaikilla toiminnassa olevilla moskeijoilla on kytköksiä poliittisen islamin kanssa. […]

Sen jälkeen Salehzadeh antaa lukuisia esimerkkejä moskeijoiden hämäräperäisistä tukijoista ja kuvailee tilannetta maailmalla:

Yllä mainitut maat ja järjestöt syyttävät toinen toisiaan terrorismin harjoittamisesta. Iran ei salli saudien rakennuttamaa moskeijaa alueelleen ja sama pätee toisin päin. Miksi? Siksi, että maat ovat varmoja siitä, että moskeijoiden toiminta ei rajoitu pelkästään rukouksiin ja uskonnon rituaalien harjoittamiseen, vaan on väylä ideologisen vihollisen propagandalle. On lukuista näyttöä siitä, että Lähi-idän valtiot ja järjestöt tukevat terroristijärjestöjä oman agendansa edistämiseksi. Joten jos Lähi-idässä ei oteta vieraan valtion rahoittamaa moskeijaa tontilleen, siihen on ehkä syynsä. Tässä tapauksessa heiltä todella kannattaa ottaa opiksi.

Lopuksi Salehzadeh mainitsee, että Turkki on luisunut poliittisen islamin tielle ja varoittaa, että mahdollisesti Suomessakin sama vaara on olemassa, sillä suurmoskeijan kannattajat ovat ainakin hänen tietojensa mukaan Turkissakin vaikuttavan Muslimiveljeskunnan ideologian kannattajia. Tämä ei kuitenkaan ole 100% varma faktatieto, vaan hänen tulkintansa asiasta.

On erittäin huolestuttavaa, että tällainen faktoihin pohjautuva kritiikki islamia kohtaan pyritään vaientamaan mediassa. Sananvapauden tilanne Suomessa on hyvin huono kuten kärjistäen kirjoitin blogissani Suomessa sananvapaus on kuin Neuvostoliitossa.

Olen tässä tämän päivän blogissani pyrkinyt antamaan mahdollisimman paljon palstatilaa Alanin asiantuntijuudelle. Olen siis tarkoituksella välttänyt ottamasta itse voimakkaasti kantaa, jotta kukaan ei voisi syyttää minua asioiden vääristelystä, "islamofobiasta" tai "islamin vastaisesta propagandasta".

Koko termi "islamofobia" tuntuu olevan islam-fanaatikkojen keksintö, jolla pyritään leimaamaan ihan kaikki kriitikot tietämättömiksi pelkureiksi. Minusta itsestäni tuntuu siltä, että mitä enemmän opin faktoja islamista, sitä enemmän inhoan kyseistä uskontoa. Tottakai siinäkin on joitakin hyviä puolia, mutta suurimmaksi osaksi se on vastenmielinen, alkeellinen, epätasa-arvoinen oppirakennelma, josta pitää päästä eroon.

Olen kuitenkin pakottanut itseni keksimään myös mitä hyviä puolia islamissa voisi olla. Olenkin löytänyt yhden: Minun ymmärtääkseni Koraani kehottaa tukemaan köyhiä ja lahjoittamaan hyväntekeväisyyteen. Sellainen asia siis islamissa on hyvä puoli.