Suomessa sananvapaus on kuin Neuvostoliitossa

Suomessa keskustelu tietyistä asioista on kiellettyä. Esimerkiksi islamia ei ilmeisesti saisi lainkaan arvostella (lue kuitenkin sivuiltani rehellinen blogini Karu totuus islamilaisista maista) eikä saisi sanoa sanaakaan tänä aamuna Porvoossa tapahtuneesta lapsensurmasta, jota minun lukemani tiedon mukaan tutkitaan epäillyn vakaan harkinnan vuoksi rikosnimikkeellä murha. Sensuuripellet haluavat tukahduttaa vapaan viestinnän ja kansalaisten välisen keskustelun. He haluavat pimentää "epätoivotut" kommunikaatiokanavat, jotta he voisivat itse levittää omaa agendaansa tukevaa propagandaa. Muiden välittämät faktatiedot he leimaavat roskaksi ilman mitään perusteluita.

He myös käyvät kiinni ns. vääriä mielipiteitä esittäviin henkilöihin, leimaten heidät milloin "tyhmiksi pösilöiksi" ja milloin "mielenterveyspotilaiksi". Juuri samoin toisinajattelijat leimattiin myös Neuvostoliitossa eli heidät lukittiin mielisairaaloihin tai kylmästi tapettiin tuossa onnen ihmemaassa, jossa vaikkapa haave oman nakkikioskin perustamisesta ja muutaman ylimääräisen kolikon tienaamisesta oli mitä suurin synti jumalan asemassa olevaa kommunismia vastaan. Suomi on samalla tiellä sananvapauden suhteen.

Yritin tänään avata keskustelua Porvoon surmasta keskustelupalstalla Aihe Vapaa. Kirjoitukseni oli täysin asiallinen ja sisälsi linkin blogiini Isä puukotti 3-vuotiaan lapsensa kuoliaaksi Porvoossa. Tuo blogi sisälsi myös kritiikkiä islamilaista "kulttuuria" kohtaan sen lisäksi, että siellä pohdittiin surman mahdollisia taustoja ja epäillyn mahdollista taustaa. Ennen kuin oli tietoa, että tekijän taustat olivat Karibialla, käytin tervettä järkeä ja arvelin, että surman tekijä saattaisi olla kiihkomuslimi, joka on koston tiellä. Painotin kuitenkin koko ajan, että arveluni saattoi olla vääräkin. Kerroin myös, että vastaavia tekoja ovat tehneet ihan kantasuomalaisetkin. Lisäksi sanoin, että seuraan tapahtuman tutkintaa ja päivitän blogiini tietoja sitä mukaa kun niitä tulee saataville.

Kun postasin linkkini Aihe Vapaa keskustelufoorumille, kyseisessä blogissani oli jo lisäys, joka viittasi MTV:n nettisivuilla oleviin lisätietohin. Niiden perusteella kirjoitin välittömästi, että veikkaukseni muslimi-isästä surmaajana oli hyvin todennäköisesti väärä, sillä jos epäillyn syntymätaustat olivat Karibialla, hän ei todennäköisesti olisi lähtöisin islamilaisesta "kulttuurista". Blogissani ei myöskään esitetty mitään herjaavia, valheellisia tai rasistisia väitteitä toisin kuin useissa muissa Aihe Vapaa keskustelufoorumilla olevissa jutuissa. Kaikki kyllä poistettiin, ei siinä mitään.

Monet rasistit tuntuivat riemuitsevan palstalla siitä, että epäilty ilmeisesti on tummaihoinen ja siksi he haukkuivat rasistisesti mustia mitä törkeimmillä nimityksillä. Ymmärrän, että heidän kommenttinsa pitää poistaa keskustelufoorumeilta. Minä sen sijaan en ole haukkunut ketään, mutta blogissani esitin kyllä karuja faktoja islamista ja arvostelin kyseistä "kulttuuria". Se, että tekijä ei luultavasti olekaan muslimi, ei millään lailla muuta kritiikkiäni "propagandaksi" tai oikeuta kirjoitukseni poistamista keskustelufoorumilta. Tuntuu siltä, että aivan kaikki Porvoon surmatapaukseen liittyvä keskustelu vaiennettiin heti alkuunsa poistamalla kokonaiset keskusteluketjut. Sensuuripolitiikka siis ei tehnyt mitään eroa siinä mitä aiheesta sanottiin, vaan yksiselitteisesti kaikki poistettiin. Mitä järkeä tuollaisessa toiminnassa on?

On järkyttävää miten rajoittunutta sananvapaus Suomessa tällä hetkellä on. Luulen, että minun täytyy alkaa tulostamaan ihan paperisia lentolehtisiä, joissa mainostan tätä kolttonen.fi aktivistisivustoani. En aio tyytyä siihen, että Neuvostoliittoa, Pohjois-Koreaa, Irania ja Saudi-Arabiaa ihailevat sensuuripellet rajoittavat sananvapauttani törkeällä tavalla.

Pitäisiköhän 100-vuotisen Suomen itsenäisyydestä vain tylysti luopua, antautua Putinille ja perustaa uusi Neuvostoliitto? Sitä ainakin Helsingin Sanomat alikonserneineen ilmeisesti haluaa. Onko siis tässä Suomen tulevaisuus?

finland flag soviet union flag