Naisen asema islamilaisissa maissa

Aiemmissa blogeissani käsittelin jonkin verran naisten asemaa kristinuskossa ja islamissa:

Tänään tiistaina 05.12.2017 Iranista kotoisin oleva suomalainen tutkija Alan Salehdazeh kertoo Iltalehden verkkoversiossa naisen asemasta islamilaisissa maissa. Hänellä on syntyperänsä takia asiasta omakohtaista, painavaa kerrottavaa. Lainaan tässä blogissani paljonkin Alanin kirjoitusta, sillä se on niin suora ja rehellinen:

#MeToo-kampanjan herättämä yhteiskunnallinen keskustelu on tervetullutta ja ravistelevaa. Sen edessä voi iranilainenkin jälleen ihailla Suomea: täällä saa vapaasti puhua häpeällisistä asioista, antaa niille kasvot, kertoa oman tarinansa. Ja sitä kautta ehkä hilata yhteiskuntaa taas piirun verran tasa-arvoisemmaksi.

Juuri tämä seikka tekee pesäeron entiseen kotimaahani. Islamilaisessa kulttuurissa nainen on aina syyllinen seksuaalirikoksiin. Häirinnästä puhuminen on ankara tabu, jonka rikkomisesta seuraa sekä yhteiskunnallisia että sosiaalisia vaikeuksia.

Raiskaus toki on myös islamilaisissa maissa rikos, mutta se on niin suuri häpeä koko naisen perheelle, että raiskaustapauksia harvoin viedään oikeuteen. Jos niitä viedään, mies usein vetoaa siihen, että nainen vietteli hänet, ja koko juttu voidaan todeta naisen syyksi. Lisäksi Koraaniin pohjautuvan lainsäädännön mukaan raiskaukselle tarvitaan neljä miespuolista tai kahdeksan naispuolista todistajaa. Melko mahdotonta.

Avioliiton sisällä tapahtuvia raiskauksia ei ole olemassakaan, koska naisella on islamin mukaan velvollisuus tyydyttää miehensä fyysiset tarpeet. Miehellä ei tietenkään ole vastaavaa tarvetta tyydyttää vaimonsa tarpeita.

Ihan samaa minäkin olen yrittänyt kertoa, mutta mielipiteeni sensuroidaan keskustelupalstalla. Onneksi meillä on vielä Iltalehti, joka uskaltaa julkaista myös totuuksia. Salehdazeh jatkaa:

Erityisen häpeällisenä pidetään naisten tekemiä "seksuaalirikoksia", jotka eivät aina ole edes paikallisenkaan lainsäädännön mittapuulla oikeita rikoksia. Niistä naiset kuitenkin saattavat joutua maksamaan hengellään. Jos nainen esimerkiksi seurustelee miehen kanssa tai tulee raiskatuksi, on edelleen yleistä, että "pelastaakseen perheen kunnian" nainen surmataan tai suljetaan yhteisön ulkopuolelle. Hänet saatetaan myös pakottaa menemään naimisiin raiskaajansa kanssa.

Miesosapuoli jää usein tuomiotta. Miehille on monta tapaa himon purkamiselle, voivathan he ottaa jopa neljä vaimoa sekä lisäksi solmia haluamansa määrän muutaman tunnin kestoisia "lyhytavioliittoja" seksin harrastamiseksi. Naisilla tietenkään ei ole vastaavia oikeuksia. Silti raiskauksia tapahtuu.

Pöyristyttävää! Mitäpä tuohon voisi enää lisätä? Miksi näistä totuuksista ei saa puhua keskustelupalstoilla, vaan kirjoitukset poistetaan ja totuudet leimataan "islamin vastaiseksi propagandaksi"? Jossain on jotain pahasti pielessä. Sananvapaus Suomessa on erittäin huonolla tolalla.

Alanilla on tosiaan ihan omia kokemuksia näistä asioista, hän ei ole mikään propagandan levittäjä, vaan rehellinen tutkija. Hän kirjoittaa:

Kun työskentelin opettajana Iranin maaseutukylässä 1990-luvun alussa, oli siellä muutaman vuoden sisällä surmattu yhdeksän naista (ja nolla miestä) "siveettömiksi" katsottujen suhteiden vuoksi. Iranissa jopa 30 % kaikista henkirikoksista tehdään arvion mukaan "kunniasyistä" - siitä huolimatta, että Iranin kansa on hyvin korkeasti koulutettua.

Mietipä hetki sitä. Jopa 30% henkirikoksista on kunniamurhia! Haluammekohan me Suomeenkin sharia-lain riemuksemme? Mitä luulisit?

Salehdazeh kertoo lisää naisen asemasta:

Tiukasti islamilaisissa maissa halutaan, että nainen pysyy kotona ja hoitaa lapsia - muuten hän ei ole kunnon nainen eikä vaimo. Jos naiset eivät alistu tiukkoihin pukeutumis- ja käyttäytymiskoodeihin, heitä solvataan, halveksutaan, käpälöidään, pahoinpidellään, vangitaan tai jopa tapetaan.

Irakin hallitus äänesti muutama viikko sitten siitä, voiko 9-vuotias mennä jo naimisiin. Turkissa puolestaan äänestettiin siitä, onko naisen pakko mennä naimisiin oman raiskaajan kanssa jos tämä sattuu teon jälkeen kosimaan. Molemmat lakialoitteet lopulta kaatuivat, mutta jo se, että ne päätyivät parlamentin eteen kertoo, että tällaisilla eriskummallisilla ajatuksilla on valtavasti kannatusta.

Toisen sukupuolen alistamiselle perustuva kulttuuri on omiaan synnyttämään kierteen, jossa naisen asema on olla seksuaalisen halun objekti. Patriarkaalisissa kulttuureissa naisen rooli on lähinnä synnyttää lapsia ja palvella miestä ja tämän perhettä. Miehet ovat saaneet rauhassa määritellä, mikä on naisten kohtalo: kenen kanssa he menevät naimisiin ja milloin, käyvätkö he töissä, kouluttautuvatko.

Lopuksi Alan painottaa, että hänen kirjoituksensa saattaa suututtaa muslimeita tai innostuttaa rasisteja. Siihen hän ei kuitenkaan pyrkinyt. Hän vain halusi käyttää sananvapauttaan Suomessa ja puuttua epäkohtiin, jotka hän on havainnut. Ei sen kummempaa.

Olen todella shokissa näistä paljastuksista. Totuus islamilaisista maista on vielä karumpi kuin osasin kuvitellakaan. Olen kyllä pelännyt pahinta. Pyysin ystävääni Peter Af Höllenströmiä kirjoittamaan runon naisen asemasta islamilaisissa maissa. Hän vastasi, että hän yrittää parhaansa. Ei kulunut kauankaan kun runo olikin jo valmis. Löydät sen menemällä runosivulleni ja etsimällä merkkijonoa "naisen asema". Sitäkin kautta voit myös kuunnella runon MP3-tiedostona Peten itsensä ääneen lukemana. Vaihtoehtoisesti voit lukea runon Naisen asema suoraan tästä linkistä.

Totuuden kertominen ei ole rasismia tai vihapuhetta. Noissa "kulttuureissa" on niin paljon takapajuisuutta ja korjattavaa, että niiden normalisoitumiseen tulee kulumaan käsittämättömän pitkä aika. Ja onko varmaa, että kehitystä tapahtuu ollenkaan jos kaikki vapaa keskustelu tasa-arvosta tukahdutetaan?


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-05: Laitoin linkin tähän kirjoitukseen Aihe Vapaa keskustelupalstalle. Viidessä minuutissa kirjoitus oli poistettu ja IP-osoitteeni oli laitettu estolistalle. Siis Suomessa sananvapaus on kuin Neuvostoliitossa.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-05: Laitoin linkin myös Suomi24 Yleistä Politiikasta keskustelupalstalle. Juttuni otsikoksi laitoin "Onko islam ihan mukava juttu naisellekin?". Koska kirjoituksissa pitää olla muutakin sisältöä kuin pelkkä linkki, toistin otsikon kirjoituksessani ja kysyin lopuksi "Mitä mieltä olette?". Juttuni poistettiin puolen tunnin sisällä. Tällainen DDR siis Suomi on. Huomenna juhlimme Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä, mutta ilmeisesti itsenäisyyden mukanaan tuomaa sananvapautta ei Suomessa osata arvostaa. Sensuuripellet estävät vapaan keskustelun ja tukahduttavat kansalaisten "väärät mielipiteet". Ei niitä sikoja ilmeisesti hävetä, vaan heistä tällainen on täysin normaalia.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-06: Linkki tähän kirjoitukseen on poistettu jo kolmesti myös Suomi24 Feminismi keskustelupalstalta. Mistä se voi kertoa? Pelottaako feministejä karu totuus islamista vai mistä on kyse? Kaiken järjen mukaan luulisi, että feministit toisivat innolla esiin islamin kauheita epäkohtia. Sen sijaan he poistattavat ne keskustelupalstoiltaan. Onko tämä heidän mielestään jotenkin loogista toimintaa? He siis kuitenkin väittävät ajavansa agendassaan tasa-arvon asiaa ja ovat erityisen huolestuneita naisen epätasa-arvoisesta kohtelusta. Ihan sairasta touhua tällainen sensuuri. Tämä herättää minussa vihantunteita, mutta pyrin sysäämään ne pois ja nauramaan näille sensuuripelleille. Jatkan samaan tahtiin ja levitän informaatiota aina uudelleen ja uudelleen.

Nyt tänään keskiviikkona 06.12.2017 on vieläpä Suomen 100-vuotisjuhla, siis itsenäisyyspäivämme! Hyvää itsenäisyyspäivää vaan kaikille niille, joille sananvapaus vielä on tärkeä arvo itsenäisyydessämme!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-06: Itse asiassa Aihe Vapaa keskustelupalstan ylläpito on laittanut estolistalleen aivan kaikki linkit kolttonen.fi sivustolleni. Eli esimerkiksi rehellistä ja suoraa blogiani pidetään niin vaarallisena uhkatekijänä yhteiskunnalle, että siihen ei saa Aihe Vapaa palstalla viitata ollenkaan. Blogissani esitetään nimittäin "vääriä mielipiteitä", joita Helsingin Sanomien ajama Neuvosto-Suomi ei voi sensuuripolitiikassaan hyväksyä. Takana on 100 vuotta itsenäisyyttä ja sananvapauden tilanne Suomessa on katastrofaalinen!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-06: Tässä esimerkki tekemistäni aloituksista, jotka sensuroidaan. Aihe Vapaa muka, mutta ei oikeasti olekaan. Näköjään neljä yläpeukkuakin oli ehtinyt tulla:

aihe vapaa

LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-06: Tässä esimerkki Feminismi keskustelupalstalta:

feminismi