Kristinusko ja islam ajavat miehen ylivaltaa

Wikipedian mukaan hindulaisessa polyteistisessa traditiossa jumalia voi olla miehiä, naisia ja sukupuolettomia. Tunnetaan myös joitakin uskontoja, joissa voi olla ainoinakin "korkeimpina voimina" jumalattaria. Ylivoimaisesti suosituinta on kuitenkin uskonnoissa se, että jumala nähdään miespuolisena.

Tälle lienee tasan yksi selitys. Koska mies on yleisesti ottaen fyysisesti voimakkaampi kuin nainen, mies on aikojen alusta pystynyt hallitsemaan, dominoimaan ja alistamaan fyysisesti heikompaa naista. Esimerkiksi Raamattu ja Koraani ovat kirjoja, joissa kuvataan miesten hallitsemaa maailmaa ja nainen on siinä vain toisen luokan kansalainen. En lähde erittelemään Raamatun kohtia, joissa naista alistetaan ja miestä korotetaan, vaan jätän sen jokaiselle kotitehtäväksi. Asiaa voi lähteä tutkimaan vaikka syöttämällä Googleen tiettyjä avainsanoja.

Islamissa naisen asema on aivan hirvittävä. En tiedä miten paljon tästä alistamisesta ja omistamisesta perustuu suoraan Koraaniin ja miten paljon muihin "pyhiin teksteihin" tai suulliseen traditioon. Mutta sen tiedän, että islam alistaa naista armotta. Tämä ilmenee joissain islamilaisissa maissa mm. vaatimuksina, että nainen ei saa edes poistua kotoaan ilman, että hänellä on saattajana joku miespuolinen sukulainen. Naisia myös pakotetaan pukeutumaan verhoaviin asuihin uskonnon nimissä. Lisäksi avioliitossa mies on ehdoton auktoriteetti. Avioliitto on myös lähtökohdiltaan äärimmäisen epätasa-arvoinen: miehen sallitaan pitää useampia vaimoja, mutta naisen ei ole mitenkään mahdollista ottaa useampia aviomiehiä! Ihan järkyttävää.

Joissain islamilaisissa traditioissa naisia myös silvotaan eli heidät "ympärileikataan", ts. sukupuolielimiä silvotaan mielipuolisella tavalla. Tästä on Suomessa jonkin verran noussut kritiikkiä viime aikoina lehdistössä, mutta poliitikot ovat yleisesti ottaen niin nynnyjä ja lammasmaisia, että he eivät uskalla nostaa asiaa esille. Suomestakin on lähetetty tyttöjä silvottavaksi joihinkin alkeellisiin maihin. Tosin tässä pitää muistaa, että epätasa-arvo ei ole kovinkaan suuri, sillä myös poikien kulleja silvotaan. Sekä juutalaisuus että islam laskevat käsittääkseni ympärileikkauksen jonkinlaiseksi liitoksi jumalan kanssa, joten poikia kidutetaan fyysisesti uskonnon nimissä.

On tosiaan huomionarvoista, että Suomessa muutamat poliitikot ovat nyt viime aikoina yrittäneet kritisoida tyttöjen "ympärileikkauksia", mutta heiltäkin puuttuu rohkeutta nostaa kissa pöydälle ja sanoa:"Hei, me haluamme, että kaikkien ihmisten kiduttaminen lopetetaan, sukupuolesta riippumatta!". Tätä he eivät yleensä uskalla sanoa, mutta minulla riittää rohkeutta kertoa karu totuus sivuillani. Aivan epäilemättä koko tämä blogikirjoitus olisi lähes mahdotonta julkaista missään valtamediassa, puhutaan sitten painetusta tai netissä julkaistusta sanasta.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-11-06: Jos et jaksa alkaa kahlaamaan Raamattua läpi löytääksesi sieltä naisten halventamista ja alistamista, niin voit klikata uudempaan blogiini Raamattu halveksii naista ja löytää todisteet suoraan siitä.