Kehottaako Raamattu väkivaltaan lapsia kohtaan?

Aiemmassa blogissani Isä puukotti 3-vuotiaan lapsensa kuoliaaksi Porvoossa käsittelin 13.11.2017 sattunutta lapsenmurhaa. Epäilty on Karibialta kotoisin oleva Ranskan kansalainen. Häntä epäillään murhan lisäksi toisen, 15-vuotiaan tyttärensä pahoinpitelyistä. Lehtitietojen mukaan mies oli toistuvasti lyönyt tytärtään ja repinyt tätä korvasta. En ole täysin varma, mutta tietääkseni tuomiot pahoinpitelyistä on jo annettu.

Joka tapauksessa mies oli vedonnut "kulttuuriinsa" kasvatusmetodeissaan. Millaisesta kulttuurista lienee kysymys? En yhtään tiedä. Välttämättä taustalla ei ole minkäänlaista uskonnollisuutta, ei edes kristinuskoa. Mutta on mahdollista, että kyseinen "kulttuuri" on ammentanut ideologiaansa Raamatun sairaista valheista. En kuitenkaan väitä mitään varmaksi. Murhaaja voi hyvin olla ateistikin - mistä sitä tietää. Oli miten oli, tutkitaan seuraavaksi kehottaako Raamattu väkivaltaan lapsia kohtaan.

Kouluissa ja kodeissa lapsia on piesty ja piinattu Raamatun oppien mukaisesti vuosisatojen ajan. Olen alle koonnut joitakin kohtia Raamatusta ja olen ottanut mukaan sekä 1933/1938 että 1992 käännökset, jotta minua ei voida syyttää minkäänlaisesta vääristelystä. Lue siis itse mitä tuo Pyhä Kirjamme sanoo lapsien ja nuorten kasvatuksesta:

Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.

Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan, joka rakastaa, kurittaa häntä jo varhain.

(Sananlaskut 13:24)

Kurita poikaasi, kun vielä toivoa on; ethän halunne hänen kuolemaansa.

Kurita poikaasi, kun vielä on toivoa, varo sentään hengiltä hakkaamasta.

(Sananlaskut 19:18)

Hulluus on kiertynyt kiinni poikasen sydämeen, mutta kurituksen vitsa sen hänestä kauas karkoittaa.

Hulluus tarttuu helposti nuorukaiseen, mutta kunnon kuritus ajaa sen pois.

(Sananlaskut 22:15)

Älä kiellä poikaselta kuritusta, sillä jos lyöt häntä vitsalla, säästyy hän kuolemasta. Vitsalla sinä häntä lyöt, tuonelasta hänen sielunsa pelastat.

Älä jätä poikaa kurituksetta - ei hän kuole, jos saa keppiä. Kun annat hänelle keppiä, pelastat hänet tuonelan tieltä.

(Sananlaskut 23:13-14)

Hevoselle ruoska, aasille suitset, tyhmille vitsa selkään!

Hevoselle piiskaa, aasille ohjat, tyhmyrin selässä soikoon keppi!

(Sananlaskut 26:3)

Vitsa ja nuhde antavat viisautta, mutta kuriton poika on äitinsä häpeä.

Keppi ja nuhtelu antavat viisautta, kuritta kasvanut poika on äitinsä häpeä.

(Sananlaskut 29:15)

Jos jollakin on uppiniskainen ja kovakorvainen poika, joka ei ota kuullakseen, mitä hänen isänsä ja äitinsä sanovat, eikä tottele heitä, vaikka he kurittavat häntä, niin hänen isänsä ja äitinsä ottakoot hänet ja viekööt kaupunkinsa vanhinten eteen, asuinpaikkansa porttiin, ja sanokoot kaupunkinsa vanhimmille: 'Tämä meidän poikamme on uppiniskainen ja kovakorvainen, hän ei ota kuullakseen, mitä me sanomme, vaan on irstailija ja juomari'. Silloin kaikki hänen kaupunkinsa miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi. Poista paha keskuudestasi, ja koko Israel kuulkoon sen ja peljätköön. Jos joku on tehnyt itsensä syypääksi rikkomukseen, josta rangaistaan kuolemalla, ja hänet surmataan, ja sinä ripustat hänet hirteen, niin älköön hänen ruumiinsa jääkö hirteen yöksi, vaan hautaa hänet samana päivänä, sillä Jumalan kiroama on se, joka on hirteen ripustettu; älä saastuta sitä maata, jonka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi.

Jos vanhemmilla on tottelematon ja uppiniskainen poika, joka kurituksesta huolimatta ei kuuntele heitä, heidän on otettava poika kiinni ja vietävä hänet kaupunkinsa portille ja sanottava kaupungin vanhimmille: 'Tämä meidän poikamme on tottelematon ja uppiniskainen. Hän ei kuuntele meitä, vaan viettää kevytmielistä ja juopottelevaa elämää.' Silloin kaupungin miesten on joukolla kivitettävä poika hengiltä. Hävittäkää paha keskuudestanne. Kaikkien israelilaisten on saatava kuulla tuomiosta, että he ottaisivat opikseen. Jos joku rikoksesta kuolemaan tuomittu surmataan ja hänen ruumiinsa ripustetaan paaluun, ruumista ei saa jättää siihen yöksi, vaan se on haudattava vielä samana päivänä, sillä puuhun ripustettu on Jumalan kiroama. Älkää saastuttako maata, jonka Herra, teidän Jumalanne, antaa teille omaksi.

(Viides Mooseksen Kirja 21:18-23)

Olemme siis osoittaneet, että Raamattu ei pelkästään hyväksy lasten ja nuorten hakkaamista, vaan se suorastaan kehottaa siihen. Olemme myös nähneet, että Mooseksen kirjojen mukaan mikäli kurituskaan ei auta, poika pitää kivittää kuoliaaksi! Kohtalaisen karua, eikö totta? Entäs se liberaalien kristittyjen tuttu vastaväite: "Nuo olivat Vanhan Liiton ohjeita. Nykyään eletään Jeesuksen oppien mukaan ja rakastetaan kaikkia lähimmäisiä!"?

Tuo valhe on helppoa kumota tutkimalla itse Jeesuksen sanoja:

Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

Jeesus itse selvästi sanoo, että Vanha Testamentti on yhä voimassa. Lisäksi Uudessa Testamentissa sanotaan, että Mooseksen Lakien hylkääjät tuomitaan kuolemaan. Lisäksi samassa yhteydessä ei todellakaan puhuta mistään rakastavasta Jumalasta, vaan tuomitsevasta kostajasta, joka tulee rankaisemaan ihmisiä armotta! Lue itse mitä heprealaiskirjeessä sanotaan. Tässä on sekä 1933/1938 että 1992 käännökset:

Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä! Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa". Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.

Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana. Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkoihinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty, ja häpäisee armon Henkeä! Mehän tunnemme hänet, joka on sanonut: - Minun on kosto, minä olen maksava, sekä myös: - Herra on tuomitseva kansansa. On kauheaa joutua elävän Jumalan käsiin.

(Kirje heprealaisille 10:28-31)


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-11-21: Linkitin illalla tämän blogikirjoitukseni suositulle Aihe Vapaa keskustelupalstalle herättääkseni keskustelua aiheesta. Kirjoitukseni poistettiin noin 15 minuutin kuluttua, joten laitoin sen sinne uudelleen. Tällä kertaa se sai olla siellä noin puoli tuntia. Keskustelua syntyi juttuni ympärille kuten olin toivonutkin. Sen jälkeen ylläpito laittoi IP-osoitteeni estolistalleen enkä pääse enää koko keskustelusivulle ollenkaan. Sensuuripellejähän siellä siis on hommissa.

Kuten aiemmin kirjoitin blogissani, Suomessa sananvapaus on kuin Neuvostoliitossa.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-11-22: Linkitin taas tänä iltana blogini Aihe Vapaa keskustelupalstalle. Juttu herätti keskustelua ja moni totesi Raamatun olevan kamala teos. Ketju kuitenkin sensuroitiin vähän alle puolen tunnin kuluttua ja IP-osoitteeni on noiden sikojen estolistalla. Aihe Vapaa palstan omistajuus on tietääkseni samassa konsernissa kuin Helsingin Sanomat eli he rajoittavat kansalaisten sananvapautta ja oikeutta keskustella. Törkeää, mutta minkäs teet?