Ultraharvinainen Tatung Einstein Bat Attack saapui

Aiemmassa blogissani Äärimmäistä onnellisuutta ja lievää pelkoa kerroin ostaneeni 03.03.2019 Saksasta Tatung Einstein TC-01 tietokoneen, jonka kylkiäisenä tuli Kuma-pelifirman julkaisema peli nimeltä Bat Attack. Pelin on ohjelmoinut H. J. Chapman ja julkaisuvuosi on 1984.

Mielenkiintoisinta ja uskomattominta tässä on siis se, että olen vasta aloittanut Einstein-keräilyn ja toinen löytämäni alkuperäinen pelijulkaisu olikin niin harvinainen, ettei sitä tätä kirjoitettaessa maanantaina 11.03.2019 ole vielä Mario Castron pelilistauksessa ollenkaan. Mario siis pyrkii Tatung Einstein Reborn sivustollaan mm. listaamaan ihan kaikki Einsteinille julkistetut ohjelmistot.

Tämä iltapäivä on ollut osaltani melkein pelkkää sähellystä, mutta lopulta kaikki kääntyi hyväksi: kadonneeksi luulemani puhelimeni löytyikin kotoa kaulaliinan alta ja mikä vieläkin tärkeämpää, Bat Attack saapui kuin saapuikin ehjänä kotiin.

Kyllä, posti toimitti sen väärään toimipisteeseen, mutta sain tiedon asiasta ja löysin sen sieltä. Kyllä, paketissa oli kyljessä pahannnäköinen reikä, joka oli tullut matkalla Saksasta Suomeen, mutta Bat Attack 3" floppy disk ei ollut kärsinyt vaurioita: Se oli paketissa eri kohdassa kuin kylkeen tullut reikä ja onneksi näin!

Kasettilamerien pitäisi tulla tänne huhtikuun lopulla dumppaamaan pelejä. Itselleni tärkein niistä taltioinnin kannalta on nimenomaan tämä Tatung Einsteinin ultraharvinainen Bat Attack. Jokaisen keräilystä ja retropeleistä kiinnostuneen tulisi ymmärtää se, että Tatung Einsteiniä myytiin aikanaan vähän, ja siksi pelifirmatkaan eivät tietenkään julkaisseet isoja määriä pelejä sille. Atarille ja Commodore 64:lle sen sijaan löytyy pelejä tuhansittain, ja suosittujen pelien painosmäärätkin ovat olleet isoja. Vähäisestä myynnistä johtuen melkeinpä mikä tahansa Einsteinin originaali pelijulkaisu tuntuisi olevan aika harvinainen.

Ja nyt tosiaan kävi niin älytön tuuri, että löytyi peli, jota Einstein-yhteisökään ei ole aiemmin mistään bongannut. Suunnitelmamme Kasettilamerien kanssa on se, että Bat Attack peli dumpataan talteen ja siitä tehdään sopiva floppy disk image MAME-emulaattorikäyttöä varten. Jos kaikki sujuu hyvin, niin peli on sitten kaikkien halukkaiden imuroitavissa netistä.

Laitan tähän loppuun vielä kolme kuvaa pelin boxista todisteeksi siitä, että peli on aito, alkuperäinen ja todellinen.

tatung einstein kuma bat attack 01
tatung einstein kuma bat attack 02
tatung einstein kuma bat attack 03