Äärimmäistä onnellisuutta ja lievää pelkoa

Tätä on vaikea käsittää, mutta totta kai se on: Ostin viime yönä eBayn kautta Saksasta retropelin, joka hyvin todennäköisesti on harvinaisin koko kokoelmassani ottaen huomioon kaikki laitteistot. Kyseessä on Tatung Einsteinille tehty peli Bat Attack. Sen on julkaissut pelifirma nimeltä Kuma. En yhtään tiedä onko tämä peli porttaus Antony Crowtherin tekemästä samannimisestä Commodore 64 pelistä, jonka julkaisi Alligata Software vuonna 1983.

Oli miten oli, Marion Tatung Einstein Reborn sivusto pyrkii listaamaan kaikki Einsteinille julkaistut ohjelmat, mukaanlukien tietysti pelit. Viime yönä pörräsin siis eBayssä ja löysin pelin Bat Attack, joka myytiin tietokoneen oheistuotteena Saksassa. Totesin hämmästyksekseni, että vaikka Mario sanoo sivustonsa listauksen olevan lähes 100% kattava, niin siitä huolimatta tätä peliä ei hänen listauksestaan löydy!

Tutkin myös oliko peliä siinä listassa, jossa Mario luetteli ne pelit, jotka hänellä itsellään on kokoelmassaan. Tuo tarkistus oli siis siltä varalta, että peli olisi vain unohtunut isosta, kaikenkattavaksi tarkoitetusta listauksesta. Peliä ei ollut Marion omienkaan pelien joukossa listattuna. Mitä helvettiä?

Tänään katsoin vielä hänen Wanted-listansa, eikä Bat Attack ollut sielläkään mainittuna. Koska siis peli puuttuu peräti kolmesta Marion listauksesta, unohdus ei liene kovin todennäköistä. Ennemminkin kyseessä on oltava huippuharvinainen julkaisu, sillä Marion sivu on ollut pystyssä vuodesta 2006 eikä hän ilmeisesti ole koko tänä aikana, tai aiemmin, ollut tietoinen Bat Attack pelistä.

Tunnetuista hakukoneista Google, Yandex, Bing tai Duckduckgo eivät myöskään löydä mitään relevantteja osumia hakusanoilla "tatung bat attack" tai "einstein bat attack". Kaikki todistusaineisto siis näyttäisi viittaavan siihen, että olen löytänyt äärimmäisen harvinaisuuden!

Tähän siis perustuu erittäin onnellinen, lähes euforinen olotilani. Entäs se blogini otsikossa mainittu lievä pelko?

Se perustuu tietenkin siihen tosiasiaan, että pelin täytyy vielä saapua perille Helsinkiin. Tässä tapauksessa kuitenkin todennäköisyydet ovat luultavasti puolellani: Samassa paketissa on Tatung Einstein tietokone, joten paketti on kooltaan iso ja painava. Jos joku yrittäisi varastaa sen kuljetuksen aikana, niin se olisi huomattavasti vaikeampaa kuin silloin jos paketti sisältäisi vain Bat Attack disketin.

Tuntuu jotenkin melkeinpä yliluonnolliselta sattumalta, että aloitin Tatung Einstein keräilyni vasta ihan äsken ja toinen löytämäni peli osoittautuu olevan niin harvinainen, että kovan luokan Tatung-guru Mariollakaan ei ole sitä hallussaan! Miten tällaista voi edes sattua? Käsittämätöntä!

Hyvä uutinen tähän liittyen on myös se, että saksalainen myyjä oli testannut Tatung Einstein tietokonetta lataamalla Bat Attack pelin. Todisteena eBayn kohteessa oli kuva siitä kun Bat Attack oli latautunut.

Minulla on suunnitelmissani yhteistyö Kasettilamerien kanssa. Heidän pitäisi jossain välissä tulla ottamaan dumppeja joistakin kokoelmani peleistä ja itselleni olisi äärimmäisen tärkeää, että tämä Bat Attack saataisiin dumpattua talteen kolmetuumaiselta disketiltä. Käsittääkseni Tatung Einstein siis käyttää vastaavia kolmetuumaisia diskettejä kuin Amstrad CPC.

Jos dumppi Bat Attack disketistä saataisiin otettua, niin uskallan väittää, että se olisi ainoa laatuaan koko maailmassa. Perusteluina on se, että Tatung Einstein konetta myytiin vähän, pelejä julkaistiin vielä vähemmän, ja tästä Bat Attack pelistä ei löydä netistä kerrassaan minkäänlaista tietoa! Uskomatonta.

Jos Bat Attack peli hukkuisi matkalla Saksasta Suomeen, joutuisin lähes varmasti osastohoitoon. Pettymys olisi todellakin sitä luokkaa. Kunpa peli saapuisi pian!