Ihan vitunmoinen retropelisähinä eBayssä

Huh huh! Olen vieläkin lievässä shokissa ja tunnen pienenpientä henkistä krapulaakin. Tarkkailin nimittäin useita päiviä New York City lerppua Commodore 64 tietokoneelle. Kyseinen peli oli myynnissä Saksassa ja hinta oli pitkään 45€, mutta vankan keräilykokemukseni perusteella arvasin helposti, että se on vain tyyntä myrskyn edellä. Hinta tulisi vielä nousemaan armotta, mutta en osannut aavistaa miten paljon.

Kohde umpeutui tänään 22.02.2019 klo 17:13 ja jo klo 15 hinta oli 186€, mikä on hyvin poikkeuksellista. Yleensä hinnat nousevat tuohon luokkaan vasta viime sekunneilla kun todellinen sähinä alkaa "sniperien" ilmestyessä kehiin. Pelkäsin siis niin vitusti ja kyttäsin kohdetta jatkuvasti nähdäkseni pysyykö se stabiilina. Ja se pysyi aivan viime sekunneille asti.

Mietin vielä eilen, että heitän 333€ suuruisen sähinäpommin poikien sormille, mutta nähtyäni tänään, että hinta olikin jo 186€, aloin arvella, että se ei ehkä riittäisikään voittoon. Viskaisisin sähinäpommini, mutta pojat heittäisivät siihen lisää dynamiittia ja paiskaisivat takaisin, jolloin se räjähtäisi minun sormilleni. Siispä päätin, että sähinäpommini suuruus olisi oltava 444€ ja tulisin heittämään sen noin 6-7 sekuntia ennen loppua.

Pistin Michael Jacksonin Thriller CD:n soimaan ja toteutin suunnitelmani suoraviivaisesti vaikka olinkin hermostunut. Latasin sen 444€ edestä dynamiittia poikien sormille ja se riitti kuin riittikin tänään!

Mutta voi vittu, voittohuuto oli 400€! Nämä Synapse Softwaren harvinaiset pelit ovat kuin 10 pilleriä Viagraa C64- ja Atari-faneille - niistä taistellaan kulli kovana ja hinnat ovat sen mukaisia, hahahahahahhahaaa!

Aiemmassa blogissani Harvinainen C64 huippupeli Spelunker sähisty kotiin kerroin miten Spelunker Commodore 64:lle maksoi peräti 292 USD. Siinä oli jo hintaa, mutta tämä New York City (1984) oli itse asiassa toiseksi kallein pelini. Olen maksanut enemmän ainoastaan Atarin Boulder Dash lerpusta, joka oli sinetöitynä laatikossaan.

Hinnan suuruus siis aiheuttaa pientä henkistä krapulaa, mutta sainpahan kotiin harvinaisen pelin, jota en ole koskaan nähnyt myynnissä eBayssä. Sitä ei todellakaan ole helppoa löytää!