Uki Maaninen ylitti 200 000 NES PAL Tetriksessä MAME-emulaattorilla

Aiemmassa blogissani Onko e-urheilu oikeaa urheilua? mainitsin, että runoilijaystäväni Uki Maaninen on aloittanut Tetriksen treenaamisen. Harjoitteluun hän käyttää läppärillään MAME-emulaattorissa ajettavaa NES PAL emulaatiota, jossa pyörii Nintendo Entertainment Systemin kasibittinen klassinen Tetris. Ohjaimena on NES-ohjaimen mallinen USB-ohjain. Toistaiseksi Uki ei vielä osaa kunnolla käyttää ohjaimen molempia nappeja palikoiden pyörittelyyn, mutta yhdelläkin napilla hän on jo saavuttanut tason, jolla yritämme kesällä Tetriksen SM-kisoihin.

Toimin Ukin valmennustehtävissä henkisenä coachina ja eräänlaisena motivaattorina. Tänään Uki rikkoi jo hurjan rajapyykin eli 200 000 pistettä. Tässä todisteeksi kuva, jonka hän lähetti äsken WhatsAppissa:

uki maaninen nes pal tetris 202812

Pisteitä on siis kertynyt kunnioitettavat 202 812. Virallisten sääntöjen mukaan kaikki NES Tetriksen kilpapelit on aina aloitettava vähintään tasolta yhdeksän eli kymmenenneltä tasolta (aloitustaso on numeroitu nollaksi).

Ukin tulostaso on uskoakseni jo nyt enemmän kuin riittävä SM-kisojen pääsarjaan tähtäävien karsintojen läpäisemiseksi, mutta tulosvarmuus on tietenkin oltava. Ei riitä, että optimaalisessa tilanteessa pelaa huippupelejä, vaan tietty taso on säilytettävä koko ajan. Jani Herlevin maailmanennätystulos NES PAL Tetriksessä on yli 700 000, joten se on todella äärimmäisen sairasta, mutta jo tämä 200 000 pisteen ylitys on tavallisille ihmisille täysin mahdoton tehtävä vaikka harjoittelisi miten paljon tahansa. Ukin aivon pörräävät kovilla kierroksilla.

Jos et tätä usko, niin sopii kokeilla itse. Voin taata, että tuo 200 000 ei tule ylittymään useimmilla ihmisillä. Se on vitunmoinen tulos ja kun Uki oppii kahden napin käytön, on todennäköistä, että ennätys paranee vielä tästäkin.