Glögin juontia

Talvi alkaa jo lähestyä vaikka Helsingissä ei juuri nyt lunta oikein olekaan, Kalliossa siis. Kuulemma kaupungin laitamilla sitä on. Pakkanenkaan ei pauku, mutta ainakin illat ovat pimeitä. Itse en kaipaa lunta enkä pakkasta ollenkaan. Helsingin leudot, melko lumettomat talvet sopivat minulle oikein hyvin.

Joka tapauksessa hain taas Piritorin S-marketista pullon Lapin Marian Revontuli-glögiä. Kuten mainitsin itsenäisyyspäivän blogissani 100-vuotiaan Suomen juhlintaa Kalliossa, tutustuin tuolloin ensi kertaa tähän maukkaaseen mustikkapohjaiseen luomuglögiin, jossa on mukana aitoa vaniljaa - ei siis uutetta. Totesin sen hyväksi ja koko seurue arvosti myös juomaa korkealle. Tämä on sen jälkeen jo toinen pullo eli kolmas yhteensä. En ole varma oliko hintaa äsken nostettu, mutta jotenkin muistelin, että tuo glögi olisi ollut vähän halvempaa itsenäisyyspäivänä. Luultavasti muistan kuitenkin väärin. Hain myös Hesarin Alkosta pullon Stolichnaya-vodkaa.

Tässä ainekset illan glögiini:

Lienee melko samantekevää mitä merkkiä rusinat ja mantelit ovat. Vodkallakaan ei ehkä kamalan suurta merkitystä ole, mutta olen itse havainnut, että esimerkiksi perisuomalainen Koskenkorva maistuu mielestäni kuvottavammalta kuin vaikka tämä Stolichnaya. Stolichnayaa ei muuten enää tehdä Äiti Ryssälässä, vaan pullossa lukee, että kyseinen vodka on tuotettu ja pullotettu Latviassa. Resepti ja valmistustapa varmaankin ratkaisevat eli valmistusmaalla ei ole merkitystä. Ilmeisesti tuotanto Latviassa on jostain syystä halvempaa kuin Venäjällä, tai en ainakaan keksi nyt muuta syytä miksi se tehdäänkin siellä. Eipä sillä ole väliä.

Tässä kaksi kuvaa juomapulloista:

revontuli stolichnaya 01
revontuli stolichnaya 02

Noiden lisäksi minulla on teräksestä valmistettu baarimestarin viina-annostelija. Siinä on kaksi mahdollisuutta: 2cl tai 4cl ja valinta tehdään kääntämällä annostelija ylösalaisin:

steel booze dispenser

Olen yleensä tieteellisen tarkka viinan annostelussa eli en tee drinkkejä summamutikassa. Teen viinamäärältään hyvin täsmällisiä ravintola-annoksia ja yritän pysyä kärryillä siitä montako olen juonut. Tänä iltana nautin Revontuli-glögiä tuplavodkien kanssa. Eli minulla on kohtuullisen suuri, vanha, Arabian piippuleimalla varustettu valkoinen muki. Siihen kaadan mikroaaltouunissa lämmitettyä glögiä, johon on jätetty juuri sen verran tilaa, että sekaan mahtuu 8cl vodkaa, muutama rusina ja manteli. Sitten vaan sekoittelen kyseistä litkua pikkulusikalla, annan jäähtyä hieman ja juon sen.

Kello on nyt 18:30 ja olen juonut vasta yhden glögin tuplavodkalla. En aio juoda tänään kuin maksimissaan neljä ravintola-annosta viinaa, eli kaksi glögiä. Huomenna on kuitenkin työaamu. Minulla oli tänään flunssan oireita, mutta ei kuumetta, joten tein etäpäivän. Yritän tässä tämän kuuman glögin ja vodkan avulla karkoittaa kurkkukipuani. Olen luottavainen, että huomenna voin tehdä normaalin työpäivän.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-12-14: Voisin vannoa, että kaupan hyllyssä glögin hinta oli 4,59€ mutta nyt kun hain toisen pullon niin hinta oli kassalla 4,49€!