Mistä saa alkunsa RKP:n ylimielisyys ja omahyväisyys?

Eilen kirjoitin blogissani kuinka Finlandia-voittaja haukkuu suomalaisia junteiksi ja ylistää pakkoruotsia. Tänä iltana kun tutkin netin keskustelupalstoja törmäsin mielenkiintoiseen kysymykseen. Joku tiedusteli, että mitenhän Suomessa olisi suhtauduttu asiaan jos joku Finlandia-voittaja olisikin sanonut vaikkapa ahvenanmaalaisille tai suomenruotsalaisille "Opetelkaa suomea, juntit!". On selvää, että RKP olisi heti repinyt pelihousunsa ja asiasta olisi noussut hirveä haloo. Nyt sen sijaan Sampo Terhoa haukutaan juntiksi, joka loukkaantui Juha Hurmeen "viattomasta huumorista". Eli viha ja halveksunta tavallista suomalaista kansaa kohtaan elää vahvana. Sampo Terho vastustaa pakkoruotsia, joten hänet leimataan väärinajattelijaksi. Eihän entinen persu voi mitenkään olla missään asiassa oikeassa, eikö niin? Ei ainakaan ns. valtaeliitin mielestä.

Samalta keskustelupalstalta löysin myös mielenkiintoisen postauksen, jossa nostettiin esiin RKP:n suuri sankari ja esikuva Axel Olof Freudenthal. Tuosta miehestä en ollut ennen kuullutkaan, mutta nyt löysin hänestä äärimmäisen herkullisia faktoja. Englanninkielisessä Wikipediassa on hänestä lyhyt artikkeli, jossa sanotaan mm. seuraavaa:

Axel Olof Freudenthal (12 December 1836 – 2 June 1911), was a Swedish-speaking Finnish philologist and politician. Infamous for his racist beliefs, he claimed racial supremacy of Swedes over Finns in a way that parallels theories of Aryan supremacy.

The Swedish People's Party in Finland considers Freudenthal to be their spiritual father, and it issues an award named after him, the Axel Olof Freudenthal Medal. Many Silver and Bronze medals have been given to individuals since 1937, but only one Gold medal has been issued - to Elisabeth Rehn in 1994. However, the party has not issued the medal since 2007 due to external criticism of Freudenthal's racial views.

Erittäin mielenkiintoista! Freudenthal oli siis rotuoppeja kannattava rasisti, joka uskoi esimerkiksi suomalaisten alempaan asemaan kansana ja ruotsalaisten ylivertaisuuteen! RKP on vuoteen 2007 asti myöntänyt Freudenthalin nimeä kantavia mitaleita valitsemilleen henkilöille, mutta sen jälkeen se ei ole sitä uskaltanut enää tehdä saatuaan "ulkopuolista kritiikkiä". Mitaleita on ollut pronssisia, hopeisia ja kultaisia. Juha Hurmeelle 30 000€ Finlandia-palkinnon diktaattorin elkein lahjoittanut Elisabeth Rehn on ainoa, joka on saanut kultaisen Freudenthal-mitalin!

Sama Wikipedia-artikkeli kertoo myös, että kukaan mitalin saanut ei ole luopunut mitalista. Keskustelupalstalle oli lisäksi laitettu liuta Freudenthalin suusta tulleita sanontoja. Yritin etsiä netistä tietoja lainausten alkuperästä ja päädyin Wikiquotes-sivustolle. Siellä on sivunsa Axel Olof Freudenthalista. Sivulla on mainittu täsmälleen samat sitaatit mihin törmäsin keskustelupalstalla, mutta niissä ei mainita alkuperäisiä lähteitä. Siksi en voi olla 100% varma niiden aitoudesta, mutta olen hyvin luottavainen, että nämä ovat aitoja. Tutkitaan siis RKP:n "hengellisen isähahmon" näkemyksiä, jotka Wikiquotes listaa:

Ei siis tarvitse ihmetellä mistä on peräisin RKP:n suunnaton ylimielisyys, omahyväisyys ja sanonta bättre folk kun viitataan ruotsalaisiin tai suomenruotsalaisiin. Saamieni tietojen mukaan näkyvistä poliitikoista myös SDP:n Paavo Lipponen on vastaanottanut hymyillen Freudenthal-mitalinsa.

Freudenthal taisi olla osaksi oikeassakin. Suomalaisissa täytyy olla jotain vikaa, koska he ovat sietäneet pakkoruotsia näin kauan. Vittu, koskahan pääsemme pakkoruotsista eroon? Ylivoimainen enemmistö kansasta vastustaa sitä, mutta valtaeliitti pitää kansaa pilkkanaan ja piinaa meitä pakkoruotsilla. Ei helvetti hei!

Jäin vielä miettimään mitä oli ollut vuonna 2007 se Wikipedian mainitsema "ulkopuolinen kritiikki", joka ainakin toistaiseksi sai RKP:n pelästymään ja luopumaan mitalien jakamisesta. Asia selviää Wikipedian artikkelista, joka listaa mitalien saajat. Sivulla sanotaan:

Keskustelu ja jakamisen mahdollinen lopettaminen

Mitalia ei ole jaettu vuoden 2007 jälkeen. Julkisessa keskustelussa perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö arvosteli mitalin jakamista kysymällä, miten "tunnetun rasistin nimellä voidaan jakaa mitalia?" RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundin mukaan RKP ei enää jaa mitalia, koska vaikka Freudenthal olikin ansiokas kielentutkija, "Freudenthalin mielipiteet olivat kyseenalaisia" ja RKP ei "halua jakaa palkintoa, joka loukkaa ihmisiä"

Ollaan nyt tarkkoina ja huomataan seuraavat kaksi seikkaa:


paavo lipponen and elisabeth rehn freudenthal medalists