Tasa-arvo etenee Australiassa

Iltalehden verkkoversio kertoo tänään keskiviikkona 15.11.2017 seuraavaa:

Australialaiset äänestivät tasa-arvoisen avioliittolain puolesta - selkeä enemmistö kannatti

… Australian pääministeri Malcolm Turnbull kommentoi äänestystulosta ja sanoo haluavansa parlamentin hyväksyvän lakiesityksen tasa-arvoisesta avioliittolaista ennen joulua.

… Liki 62 prosenttia äänestäneistä kannatti avioliittolain muuttamista niin, että myös samaa sukupuolta olevat parit saavat mennä naimisiin.

Tasa-arvoista avioliittolakia vastusti 38,4 prosenttia äänestäjistä.

Kaksi kuukautta kestäneessä postiäänestyksessä annettiin yhteensä 12,7 miljoonaa ääntä. Liki 80 prosenttia äänioikeutetuista otti osaa äänestykseen, Australian tilastokeskuksen johtaja Davis Kalisch sanoo.

- Australialaiset voivat olla luottavaisia sen suhteen, että nämä tulokset heijastavat kansan näkemystä, Kalisch vahvisti.

Äänestys ei ollut sitova, mutta tuskinpa poliitikot uskaltavat vastustaa kansan enemmistön kantaa.

Olen tietysti iloinen tästä edistysaskeleesta, mutta toisaalta tuntuu järkyttävältä, että sivistysmaissakin ihmisoikeuksien tilanne on näin huono. Australia ei kuitenkaan ole mikään alkeellinen kehitysmaa, joten on aika kamalaa, että tasa-arvoinen avioliittolaki on vasta nyt tulossa sielläkin voimaan. Ja jos ajatellaan alkeellisia maita, niin koska niissä nähdään vastaavaa kehitystä? Joissain muslimivaltaisissa maissa homoja vainotaan ja heitä tapetaan siellä sen takia, että he rakastavat samaa sukupuolta olevia. Jos ajatellaan vaikkapa Irania, niin koska arvelisit, että saamme lukea, että tasa-arvoiset avioliitot laillistetaan siinä maassa? Entäpä Venäjällä? En pidättelisi hengitystä noiden asioiden suhteen. Paljon on vielä ihmisoikeusaktivismia tehtävänä ja moni viaton joutuu turhaan kuolemaan ennenkuin oikeus toteutuu.

Palataan silti vielä Australian tapaukseen, sillä se on päivän polttava uutinen. Vaikka Iltalehti uutisoikin, että "selkeä enemmistö" kannatti tasa-arvoista avioliittolakia, niin oliko se nyt kuitenkaan näin? Prosentit olivat 61,6% puolesta, mutta kuitenkin 38,4% oli vastaan! Ei tuo nyt minusta mikään murskavoitto ollut, vaan karkeasti 6 kymmenestä oli puolesta ja 4 oli vastaan. Useimmat vastustajat lienevät jonkin sortin kristittyjä tuolla Australiassa, sillä Raamattuhan tuomitsee homoseksin armotta synniksi kuten olen aiemmassa blogissani Muunsukupuolisuus, homoseksuaalisuus ja Raamattu selvästi osoittanut. Silti uskovaiset eivät ole ainoita, jotka vastustavat tasa-arvoista avioliittoa. Tiedän myös joitakin uskonnottomia, jotka jostain minulle käsittämättömästä syystä syrjivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.