Muunsukupuolisuus, homoseksuaalisuus ja Raamattu

YLE kertoo verkkosivuillaan tänään keskiviikkona 08.11.2017 seuraavaa:

Saksan oikeuden päätös: "Kolmas sukupuoli" hyväksyttävä jo syntymätodistuksiin

Saksan korkein oikeusistuin, perustuslakituomioistuin on antanut määräyksen, jonka mukaan maahan on laadittava laki "kolmannesta sukupuolesta", joka voitaisiin todeta jo lapsen syntymässä.

Lain on astuttava voimaan ennen ensi vuoden loppua. Tuolloin virallisissa dokumenteissa on oltava mahdollisuus valita sukupuoleksi "miehen" ja "naisen" ohella esimerkiksi "muu".

Ennen lain voimaan astumista valtion viranomaiset eivät saa vaatia, että intersukupuoliset ihmiset valitsevat, ovatko he miehiä vai naisia.

Perustuslakituomioistuimen mukaan nykyinen laki syrjii intersukupuolisia ihmisiä, sillä yksilön sukupuoli-identiteetti on perusoikeus.

Intersukupuolisuudella tarkoitetaan laajaa joukkoa erilaisia synnynnäisiä tiloja, joissa henkilön keholliset, anatomiset tai muut sukupuolen tunnusmerkit eivät ole selkeästi miehelle tai naiselle tyypilliset.

Sukupuolimerkinnälle on annettu kolmas vaihtoehto Australiassa, Intiassa, Nepalissa ja Uudessa-Seelannissa. Ranska torjui vastaavan lakiesityksen toukokuussa.

Sukupuolivähemmistöjen järjestö Third Option riemuitsee oikeuden päätöksestä ja pitää sitä "pienenä vallankumouksena".

Selvästi Saksassa ollaan edelläkävijöitä ihmisoikeuksissa. Ranska sen sijaan vaikuttaa jämähtäneen menneisyyteen, mikä on minusta aika yllättävää.

Minusta näyttää vahvasti siltä, että tässäkin asiassa meille on ympäri maailmaa valehdeltu ei vain kymmeniä, satoja, vaan tuhansia vuosia. Intersukupuolisia, muunsukupuolisiksi tai sukupuolettomiksi itsensä kokevia on ollut olemassa aikojen alusta saakka - tästä asiasta vain ei ole kerrottu tavalliselle kansalle yhtään mitään! Minäkin luulin vuosikymmenten ajan, että sukupuolikysymys on hyvin yksinkertainen: on olemassa miehiä ja naisia ja siinä se. Ei ollut puhettakaan mistään muusta - koulussa, mediassa, yhtään missään! Olen herännyt tässä asiassa todellisuuteen vasta aivan äskettäin kun nämä asiat on nostettu Internetissä esille.

Minun nuoruudessani homojakaan ei ollut virallisesti olemassa ja jos joku homppeli olisikin ollut, niin hän oli yleisen halveksunnan kohteena ja häntä pidettiin henkisesti sairaana. Lääkäreiden tautiluokituksissa homoseksuaalisuus luokiteltiin sairaudeksi. Siksi melkein kaikki homot ja lesbot olivat käytännöllisesti katsottuna pakotettuina kaappiin mikäli he halusivat elää yhteiskunnassamme normaalia elämää. Syrjinnän ja väkivallan uhka oli todellinen. Venäjä tulee tässä asiassa Suomea valtavasti jäljessä. Se on hirvittävä yhteiskunta aivan kuten islamilaiset maat.

Me olemme Suomessakin eläneet harhassa valtavan pitkän ajan ja vasta ihan viime aikoina sivistys ja valistus on nostanut esiin tosiasioita. Tosin pitää muistaa, että esimerkiksi Platonin teoksissa kuvataan antiikin Kreikkaa ja siellä homoseksuaalisuutta pidettiin täysin arkipäiväisenä ja normaalina asiana. Tietoisuuden ja sivistyksen tasot voivat siis historian kulun aikana vaihdella jyrkästikin. Ei ole yksiselitteisesti niin, että kaikki menneisyys oli pimeää keskiaikaa ja tultaessa kohti uusia vuosisatoja kaikki kirkastuisi.

Raamattu on uskoakseni ollut eräs tärkeä kivijalka pönkittämässä seuraavia valheita:

Raamatun luomissatuja taitaa olla Mooseksen kirjoissa kaksikin, eli niihin on ympätty pari ristiriitaista kertomusta aika samaan nippuun. Tässä ote toisesta niistä. Jahve on tässä vaiheessa satua luonut miehen, Aatamin, ja päättää tehdä miehelle seuraksi ensimmäisen naisen eli Eevan:

Ja Herra Jumala sanoi: "Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä, minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva".

Ja Herra Jumala teki maasta kaikki metsän eläimet ja kaikki taivaan linnut ja toi ne ihmisen eteen nähdäkseen, kuinka hän ne nimittäisi; ja niinkuin ihminen nimitti kunkin elävän olennon, niin oli sen nimi oleva.

Ja ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille ja taivaan linnuille ja kaikille metsän eläimille. Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut.

Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla.

Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.

Ja mies sanoi: "Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu".

Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.

Ja he olivat molemmat, mies ja hänen vaimonsa, alasti eivätkä hävenneet toisiansa.

ENSIMMÄINEN MOOSEKSEN KIRJA 2:18-25, Raamatun käännös 1933/1938

Mooseksen kirjoista voidaan siis kaivaa jumalallista tukea sukupuolien jyrkälle kahtiajaolle.

Siirrytään seuraavaksi käsittelemään homoseksuaalisuutta. Raamatunlukijain Liitto esittää nettisivuillaan kysymyksen: Onko homous ja lesbous Raamatun mukaan syntiä?. Seuraa edellistä linkkiä mikäli haluat lukea koko jutun, sillä lainaan tähän vain osan rovasti Reijo Huuskosen antamaa asiantuntevaa vastausta. Huuskonen on aivan varmasti perehtynyt Raamattuun paljon paremmin kuin minä ja osaa tulkita sitä oikein:

Raamatun opetus läpi Vanhan ja Uuden testamentin homoseksuaalisessa suhteessa elämiseen on yksiselitteisesti kielteinen. Paavalin mukaan Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole mm. miesten kanssa makaavat miehet (1. Kor. 6:9-11). Se argumentti, ettei Paavali olisi tiennyt sitoutuvasta rakkaussuhteesta samaa sukupuolta olevien välillä ja että varoitus koskee vain irstailuja, ei kestä tarkastelua. Uskomme Pyhän Hengen ohjanneen kirjoittajia antamaan ohjeensa kaikkia aikoja varten Jumalan säätämän hyvän luomisjärjestyksen, avioliiton varjelemiseksi.

Tyypilliseen uskovaisten harrastamaan lässytystyyliin hän kuitenkin yrittää kierrellä, kaarrella ja pehmentää asiaa, jotta karu totuus Raamatusta ei olisi niin kitkerää niellä. Ydinasiaa hän ei kuitenkaan kiellä: kyse on synnistä.

Otetaan seuraavaksi joitakin kohtia Raamatusta ja aloitetaan arvoisan rovasti Huuskosen vinkkaamalla pätkällä:

Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä. (Ensimmäinen kirje korinttilaisille 6:9-11, Raamatun käännös 1933/1938)

Korostin tuossa Uuden Testamentin lainauksessa sanaa "miehimykset", joka siis on vanhanaikainen ilmaisu ja se tarkoittaa homoseksuaalista ihmistä. Uudesta Testamentista löytyy lisääkin tuomitsemista eli kyse ei suinkaan ole vain Vanhan Testamentin Mooseksen Laista, jossa tuomitaan homoseksuaalisuus. Katsohan itse mitä olen kaivanut esille todisteeksi:

Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. (Kirje roomalaisille 1:26-27)

Niinpä niin. Melkoista tykitystä tuossa on. Eikä tekstissä mainittu "ansaittu palkka" olekaan mikään odotettu palkkasi tilipäivänä. Raamatun kanta palkan luonteesta selviää mainiosti Vanhan Testamentin puolelta:

Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko. (3. Moos. 18:22)

Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa. (3. Moos. 20:13)

Nyt olemme nähneet, että sekä Vanha Testamentti että Uusi Testamentti tuomitsevat homoseksuaalisuuden vakavana syntinä. Kyse on jopa niin vakavasta rikoksesta Jahvea vastaan, että siihen syyllistyneet käsketään tappaa. Suomessa näin ei onneksi enää tapahdu eikä se kehitys suinkaan ole ollut kirkkojen ansiota, vaan inhimillisen ja järkevän ajattelun!

Jotkut liberaaleina itseään pitävät kristityt uskovaiset yrittävät silti väittää, että Jeesus, heidän suurin sankarinsa, ei kuitenkaan tuominnut evankeliumeissa homoseksuaalisuutta, vaan kehotti rakastavuuteen lähimmäisiämme kohtaan. Näiden hihhulien mukaan myöskin Vanha Testamentti on vanhentunut ja Uuden Testamentin Jeesus on se, joka sanelee uskovaisille miten tulee elää.

Hyvä on, tutkitaan sitten tätä asiaa kylmän rauhallisesti Raamatun itsensä valossa. Katsotaan mitä se suuri ja viisas Jeesus itse lakien pitämisestä sanoi. Kyse on Matteuksen evankeliumista löytyvästä, paljon mainostetusta Vuorisaarnasta. Lainaus on Raamatun käännöksestä vuodelta 1992. Näin Jeesuksen kerrotaan saarnanneen:

Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

Mitä voimme tässä vaiheessa todeta? Katsotaan ikkunasta pihalle ja havainnoidaan, että taivas ja maa ovat yhä siellä, ne eivät ole kadonneet. Siispä Raamatun lait ovat Jeesuksen mukaan yhä edelleen ja täysin muuttumattomina voimassa. Emme ole käyttäneet tämän selvän faktan selvittämiseen muuta kuin Raamattua itseään ja tietysti loogista päättelyä.

Olemme siis ymmärtääkseni todistaneet seuraavat asiat:

Lisäksi saimme tulkintaamme tukea rovasti Reijo Huuskoselta, jolle oli annettu valtuutus vastata Raamatunlukijain Liiton nettisivuilla kysymykseen onko homous ja lesbous syntiä Raamatun mukaan. Näin siis oma järkeilymme, Raamatusta etsimämme kohdat ja Raamatunlukijain Liitto osoittavat, että kyse on oltava synnistä.

Mitä tulee muunsukupuolisuuteen, siitä Raamattu ei tietääkseni eksplisiittisesti mainitse sanallakaan missään. Voimme kuitenkin Mooseksen Kirjojen luomissatujen perusteella todeta, että Jahve loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Välimuotoja, sukupuolen puuttumista tai muunsukupuolisuutta ei kerrota olevan olemassa ja siksi onkin luontevaa olettaa, että Raamattua kirjoittaneet alkeelliset, muinaiset beduiinit eivät yksinkertaisesti tunteneet asiaa. Eihän Raamatussa mainita autoja, tietokoneita, Internettiä tai edes sähköäkään, vaikka kyse ei olekaan täysin vastaavasta asiasta. Minulla ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä etteikö intersukupuolisuutta olisi ollut olemassa jo Vanhan Testamentin aikoina, mutta se on ollut sen verran harvinaista, ettei siitä ole tiedetty uskonnollisten sekopäiden nuotiosatupiireissä, joissa Raamatunkin tarinat ovat syntyneet.

Olen joskus haastanut fundamentalistisia kristittyjä intersukupuolisuuskysymyksen tiimoilta. Kysyin heiltä, että kun heidän tulkintansa mukaan miehen tulee mennä naimisiin naisen kanssa ja naisen tulee mennä naimisiin miehen kanssa, niin kenen kanssa intersukupuolisen tulee mennä naimisiin jos haluaa avioliittoon? Voin kertoa, että he menevät kysymyksestä aivan sekaisin. Yleensä mitään vastausta ei tule, vaan hermostunutta naureskelua ja asian välttelyä. Jotkut kuitenkin menevät niin pitkälle, että toteavat Jahven todella luoneen vain miehiä ja naisia. Kaikki mikä poikkeaa tuosta muotista on heidän mukaansa syntiinlankeemuksen seurausta.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2017-11-21: Siltä varalta, että Jeesuksen omat sanat eivät riitä, lisään tähän vielä lainauksen Uudesta Testamentista. Se todistaa, että Vanha Testamentti on edelleen voimassa. Mukana on sekä 1933/1938 että 1992 käännökset, jotta kukaan ei voi syyttää minua minkäänlaisesta vääristelystä. Kumpikin suomennos tekee lakiasian hyvin selväksi.

Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä! Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa". Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.

Jos joku kieltää Mooseksen lain, hänet tuomitaan säälittä kuolemaan; siihen riittää kahden tai kolmen todistajan sana. Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen ansaitseekaan mielestänne se, joka polkee jalkoihinsa Jumalan Pojan, pitää epäpyhänä liiton verta, jolla hänet itsensä on pyhitetty, ja häpäisee armon Henkeä! Mehän tunnemme hänet, joka on sanonut: - Minun on kosto, minä olen maksava, sekä myös: - Herra on tuomitseva kansansa. On kauheaa joutua elävän Jumalan käsiin.

(Kirje heprealaisille 10:28-31)