Non Si Sevizia Un Paperino ostettu

Aiemmassa blogissani heinäkuun loppupuolella kerroin, että Lucio Fulcin vanha mestariteos julkaistaan Blu Ray formaatissa syyskuussa 2017. Kyseessä on siis italialainen loistelias Non Si Sevizia Un Paperino (1972) eli Don't Torture A Duckling. Kirjoitin jo tuossa blogissani elokuvasta ja viittasin siinä myös elokuvasivuilleni, joten jos et lukenut sitä vielä, se kannattaa tehdä nyt.

Tutkin eilen ja äsken olisiko Blu Ray levy saatavissa eBayn tai huuto.net:in kautta, mutta tulos oli aika laiha. Eilen löysin yhden Arrow Videon Blu Ray julkaisun, mutta se oli tavallinen huutokauppa, ei Buy It Now. En jaksanut alkaa metsästämään sitä sen avulla. Lisäksi kieltäytymiseeni vaikutti se, että leffan myyjä oli USA:ssa. Ei ole järkeä maksaa postitusta, veroa ja tulleja ja joutua vielä kaupan päälle odottelemaan levyn saapumista. Huuto.net:in puolellakaan ei ollut tarjontaa, joten seurasin sen heinäkuisen blogini linkkiä englantilaisen Arrow Videon eli julkaisijan omille sivuille.

Huomasin ilokseni, että leffa oli julkaistu syyskuun lopulla ilmeisesti ihan aikataulun mukaan tai korkeintaan vähän myöhässä. Sen lisäksi hintaa oli laskettukin jo jonkin verran. Lähtöhinta oli yli £20, mutta nyt leffan sai hintaan £17,99 ja päälle tuli £3,00 postikuluja Englannista Suomeen. Yhteensä tuo oli noin 25€, joten en empinyt ollenkaan, vaan loin käyttäjätilin ja tein tilauksen. Maksunkin pystyi hoitamaan PayPalin kautta eli ei tarvinnut syöttää luottokortin tietoja sivustolle. Olen tyytyväinen tähän. Leffan kohdalla luki "In Stock", joten olen varovaisen toiveikas, että tilaus lähtisi postiin jo maanantaina.

Tulee olemaan ihmeellinen taide-elämys katsoa tämä Fulcin mestariteos Full HD laatuisena. Olen nähnyt elokuvan kyllä jo kerran aiemminkin DVD-formaatissa ja olin todella vaikuttunut. Sekään ei haittaa, että muistan juonikuvion aika tarkalleen. Tässä elokuvassa on niin loistava visuaalisuus, että sen katsoo mielellään jo pelkästään kuvauksen ja ohjauksen takia. On myös ihanaa nähdä kuinka pappien pahuus paljastetaan suoraan ja kiertelemättä, ilman sensuuria tai pehmennyksiä.

Jos joku haittapuoli pitää etsiä, niin se on se, että Arrow Videon Blu Ray julkaisun kansitaide on taas kerran järkyttävän rumaa. Olen valittanut samasta asiasta jo Lucio Fulcin Quella Villa Accanto Al Cimiteron (1981) eli House By The Cemeteryn kohdalla. Tuolloinkin Arrow Videon kansitaide oli luokattoman kamalaa katseltavaa. Luin kuitenkin, että tässä julkaisussa kansipaperin voisi kääntää ja siellä kääntöpuolella olisi alkuperäinen kansitaide. Toivottavasti se pitää paikkansa, jotta ongelman saa piilotettua pois silmistä!