Erävoitto sensuuria kannattaville sioille (osa 3)

Eilisessä blogissani 24.09.2012 kerroin iloissani löytäneeni webistä uuden proxy-sivuston, joka mahdollistaa minulle postauksen Suomi24:ään. Kuitenkin nyt tutkiessani sivuston käyttösääntöjä tein seuraavan tylyn huomion:

[This proxy] may not be used for any of the following forbidden uses:

Toisin sanoen nämäkin proxy-sivuston ylläpitäjät ovat yksilön sananvapautta vastaan olevia sikoja. On siis selvä asia, että kun Suomi24:n sensuuripellet itkevät proxy-sivuston ylläpitäjille Peten runojen postauksesta, niin nämä toiset pellet laittavat kyllä alta aikayksikön minun IP-osoitteeni proxynsa estolistalle. Minun pitäisi siis löytää uusi proxy-sivusto, joka sijaitsisi jossain sellaisessa maassa, jossa arvostetaan sananvapautta. Tehtävä ei varmaankaan ole helppo.

Lisäksi nykyisessä proxy-sivustossani on se ongelma, että se ei toimi kuten sen pitäisi toimia. Proxy-sivusto kyllä uhoaa, että se takaa 100% toimivuuden kaikkien sivustojen kanssa, mutta todellisuudessa se on buginen paska. Minä pystyn proxyn kautta avaamaan uusia keskusteluketjuja Suomi24:ssä, mutta vastaaminen olemassaoleviin ketjuihin ei onnistu. Jostain syystä Suomi24:ssä käytetty yhteenlaskuvarmistus ei tule vastauksien kohdalla proxyn läpi ehjänä, joten käytettävyys on heikkoa. Edellinen käyttämäni proxy-sivusto oli yleisesti ottaen kömpelömpi, mutta se sentään toimi tässä suhteesssa oikein ja sen kautta pystyi lähettämään avauksia ja vastauksia - siis niin kauan kunnes ne sensuurisiat laittoivat IP-osoitteeni estolistalleen.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2012-09-25: Löysin Googlen avulla kreikkalaisen proxy-sivuston, jonka kautta myös keskusteluketjuihin vastaukset toimivat Suomi24:ssä. Sivusto vaikuttaa myös lupaavalta siinä mielessä, että siellä ei ole mitään turhia lapsellisia käyttösääntösopimuksia. Ainoa haittapuoli, jonka havaitsisin testatessani on se, että proxy-sivusto oli melko hidas. Tosin hitaus saattoi johtua myös Suomi24:n hidasteluista - mahdotonta sanoa. Joka tapauksessa olen varovaisen toiveikas tämän proxy-sivuston suhteen.