Rafael Nadal Roland Garrosin kuningas kahdennentoista kerran!

Rafa Nadal voitti juuri Roland Garrosin eli Ranskan Avoimen tennisturnauksen kahdettatoista kertaa. Tämä saavutus on sitä luokkaa, että se hakee vertaistaan ottaen huomioon kaikki mahdolliset urheilulajit.

Eurosportin studiossa seitsenkertainen Grand Slam mestari Mats Wilander ja Barbara Schett totesivat, että ihmiset eivät kertakaikkiaan käsitä näitä Rafan mestaruuksia. Monesta tuntuu normaalilta, että vuodesta toiseen Rafa on mestari Ranskassa, mutta he eivät ymmärrä mitä se vaatii.

Wilander myös totesi aivan oikein, että 90% tennisammattilaisista osaa pelata massakentillä. He ovat tottuneet niihin lapsesta asti ja tietävät miten niillä kuuluu pelata. Tätä voidaan verrata ruohokenttiin, joilla kukaan ei varsinaisesti pelaa. Meillä on muutama Wimbledonin esiturnaus ja itse Wimbledon, joka historiallisista syistä pelataan ruoholla. Mutta lukuunottamatta näitä pieniä pilkahduksia, kukaan ei harjoittele tai pelaa ruoholla.

Siis voittaminen Roland Garrosissa on kaikista Grand Slam turnauksista vaikeinta! Wimbledonin arvostus lajin "hienoimpana" turnauksena on siis suurimmaksi osaksi huuhaata. Wimbledon on toki ns. tuulipukukansan mielissä se tunnetuin tenniskisa, jonka tietävät nekin, jotka eivät tennistä pelaa tai seuraa.

Rafael Nadal on hyvin mahdollisesti kaikkein legendaarisin urheilija kaikki lajit huomioonottaen. Tänäkin vuonna hän on se, joka nostaa mestaruuspokaalin ilmoille suurimpana voittajana. Tämä mies ei ole ihminen, vaan kone!