Nauru tyhmälle Ramadanille

Muinaiset kamelikuskit lähi-idässä keksivät päässään Ramadanin. Mikä vittu sitten on se Ramadan?

Ramadan on Wikipedian mukaan muslimien paastokuukausi ja sen aikana kuuluu olla syömättä valoisaan aikaan. Myös seksi on tuolloin kiellettyä, samoin tupakointi ja masturbointi. Vaatimus paastosta ja muusta koskee kaikkia "terveitä aikuisia", ja aikuisiksi lasketaan Sharia-lain mukaan myös murrosikäiset lapset.

Suomen Kuvalehti kirjoitti eilen tiistaina 21.05.2019 seuraavasti:

Lasten paasto puhuttaa kouluja

Väsymys ja levottomuus kuuluvat ramadaniin, sanoo imaami Abbas Bahmanpour. Hänen mukaansa koulujen pitää tukea paastoavia lapsia. Opetushallitus ei ota asiaan kantaa.

Muslimien meneillään oleva paastokuukausi ramadan näkyy Suomen kouluissa, sillä paastoon osallistutaan alaluokkia myöten. Syömättömyys päivän aikana heikentää keskittymiskykyä ja tuo luokkiin levottomuutta.

[…]

Helsingin Mellunmäessä sijaitsevaa šhiiamoskeijaa johtavan imaamin Abbas Bahmanpourin mukaan koululaitoksen ei pitäisi ylireagoida muslimilasten ramadaniin. Bahmanpour sanoo, että paastoavien lasten levottomuus ja väsymys ovat normaali ilmiö.

[…]

Imaami ehdottaa, että koulut tarjoaisivat paastoaville lapsille lepohuoneen, jossa voisi ottaa torkut päivän aikana.

[…]

Koraanin paastovelvoite koskee terveitä aikuisia. Aikuisiksi katsotaan Bahmanpourin mukaan murrosikään tulleet lapset. Sharia-lain mukaan murrosikä alkaa, kun lapsi tulee sukukypsäksi eli kun kuukautiset tai siemensyöksyt alkavat. Bahmanpour kertoo, että paastoamisen voi aloittaa myös nuorempana.

"Pienet lapset haluavat usein fiilistellä paastoa yhdessä vanhempiensa kanssa. He saattavat syödä aamupalan, mutta jättää lounaan väliin".

Miten vajaaälyinen idea Ramadan onkaan! On täysin käsittämätöntä, että tällaisia alkeellisia tapoja voidaan vielä nykyaikanakin noudattaa. Todella typerää. Naurattaa oikein moinen hölmöily, ollaan kuukausi syömättä paitsi sitten yöllä mätetään ruokaa.

Voi jumalauta, että uskonnot ovatkin naurettavia lapsellisine sääntöineen. Hah hah haa!