Sri Lankassa kihinää ja kuhinaa pääsiäissunnuntaina

Pääsiäinen on jonkinlainen kristillinen juhla. Muistaakseni pääsiäisenä kristittyjen supersankari Jeesus Nasaratilainen nakutettiin rauhoittumaan ristille. Siellä hän kitui, vuosi kuoviin ja lopulta kuoli. Sitten näiden kamelikuskien muinaisten satujen mukaan Jeesus "nousi ylös" ja tarkkailee nyt tilannetta maapallolla kunnes palaa tänne jakamaan lopullisen tuomionsa ihmiskunnalle. Tästä sadusta ei verta puutu, ja monissa kirkoissa komeileekin maalauksia, joissa riutunut Jeesus-hahmo roikkuu ristillä kärsivä ilme naamallaan ja orjantappurakruunu päässään.

Sri Lankassa on uutisten mukaan ollut melkoista kihinää ja kuhinaa pääsiässunnuntain aamuna. Luin äsken MTV:n teksti-tv:ltä, että muslimien tekemissä terrori-iskuissa kuoli noin 290 ihmistä ja ainakin 500 loukkaantui. Kuolonuhrien määrä saattaa vielä kasvaakin. Ilmeisesti Allahille kuuliaiset itsemurhapommittajat menivät kolmeen eri katoliseen kirkkoon ja kolmeen ulkomaalaisten suosimaan viiden tähden loistohotelliin. Noiden lisäksi oli vielä kaksi erillistä pommi-iskua muualla kuin Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.

Päästyään perille strategisiin asemiinsa, itsemurhapommittajat kaiketi laukaisivat räjähteensä ja loppu onkin karua historiaa. Koraanin mukaan nämä islamin ylväät marttyyrit ja soturit ovat nyt saaneet palkkionsa. He lomailevat ikuisesti Paratiisissa neitsytlauma nussittavinaan. Kuolleet kristityt, ateistit, agnostikot ja muut "vääräuskoiset" Allah sen sijaan passitti pamauksen seurauksena helvetin kidutuksiin.

Eli kuten Bud Spencer & Terence Hill leffan nimi kuuluu suomeksi: Turpiin vaan ja onnea!

Voi vittu.