Katsoin törkyisiä italoleffoja

Katsoin pari päivää sitten italialaisia leffoja, peräti kolme samana päivänä.

Aloitimme Lucio Fulcin mafialeffalla Luca il Contrabbandiere. Siinä elokuvassa oli kohtuullisen hyvä pöhinä, mutta siitäkin huolimatta kuvaisin teosta englanninkielisellä termillä "uninspired". Leffa on jotenkin puiseva vaikkakin katsomisen arvoinen. Tämä oli kai kolmas kerta kun katsoin sen.

Toinen leffa oli Luigi Cozzin Contamination. Ostin äsken blu-ray julkaisun Pienestä Leffakaupasta enkä ollut nähnyt tätä leffaa koskaan aiemmin. Kysyin Pienessä Leffakaupassa asiantuntevalta myyjältä:"Tiedätkö Luigi Cozzin elokuvan Contamination? Onko se mistään kotoisin?". Hän vastasi, että leffassa "on puolensa". Se riitti minulle ostopäätöksen tekemiseen eikä minun tarvinnut katua. Contamination on oikein suositeltava italialaisten törkyelokuvien ystäville ja myös sci-fi faneille.

Illan päätteeksi katsoimme Lucio Fulcin kauhuklassikon The Beyond. Valitettavasti kyseessä ei ollut blu-ray, vaan DVD, mutta katselukokemus oli silti mahtava. Monessa kohdassa iho oli suorastaan kananlihalla kunnioituksesta Fulcin visioita kohtaan. Eipä ihme, että Quentin Tarantino valitsi juuri tämän elokuvan leffateattereihin uudelleenjulkaisuun USA:ssa vuonna 1998.