Keskikokoinen Miner 2049er sähähdys eBayssä

Harkitsin ostosta aamusta saakka ja olin jo perääntymässä, mutta tehtyäni hieman laskelmia päädyin keskikokoiseen sähähdykseen eBayssä. Ostin juuri Buy It Now valinnalla Miner 2049er lerppujulkaisun kasibittisille Apple II tietokoneille. Wikipedia-artikkelin mukaan Bill Hogue ohjelmoi ensimmäisen Miner 2049er julkaisun kasibittiselle Atari 800:lle, mutta joidenkin tuotantolinjan vaikeuksien vuoksi peli kuulemma julkaistiin ensimmäisenä Apple kakkoselle.

Ennen ostoa tein myös historiahaun eBayssä ja totesin, että myytyjä Applen Miner 2049er lerppuja oli ollut joulukuussa 2018 yksi ja marraskuussa 2018 toinen. Sen enempää myytyjä ei löytynyt, ja niiden myyntihinta oli linjassa tänään ostamaani (75 USD + postikulut), joten siksi sähähdin ja ostin pelin kotiin.

Tärkeä motivaationlähde oli tietysti myös se, että olen hulluna vanhanajan platformer-peleihin ja Miner 2049er on yksi aivan ensimmäisiä tasohyppelyklassikoita. Se myös toimi esikuvana Manic Miner pelille, jonka koodasi Matthew Smith Sinclair ZX Spectrum koneelle vuonna 1983.

Miner 2049er on julkaistu vuonna 1982 ja olen nyt todella tyytyväinen, että sain tämän Apple II version ostettua kohtuulliseen hintaan.

Pelin nimi kannattaa lukea ääneen tai kuvitella lukevansa se ääneen: "Miner Two-Thousand-Forty-Niner" - se siis rimmaa mukavasti englanniksi äännettynä!

Tässä vielä näyte Apple II Miner 2049er versiosta YouTubessa: