Älä Kiduta Aku Ankkaa Super 8 kaitafilmi sähisty kotiin

Huh, voi vittu mikä sähinä taas eBayssä! Ahdisti hieman todellakin. Onnistuin silti nipinnapin voittamaan Lucio Fulcin giallo-klassikon Non Si Sevizia Un Paperino (1972). Lähtöhinta oli 59,90€ ja eBayssä oli taas kerran ovelia ja kavalia "snipereita", jotka viimeisen 10 sekunnin aikana nostivat kohteen hinnan olemaan 121€! Ja päälle tulevat vielä 19€ postikulut.

Kyseessä ei tietenkään ole mikään DVD- tai Blu Ray julkaisu, vaan jokin Super 8 filmi, joka ilmeisesti on jonkinlainen kaitafilmiformaatti. Onko tämä julkaisu sitten harvinainen? No tietysti on, mieti nyt itse! Helvetti soikoon, monellako on ollut kotonaan jokin Super 8 leffoihin soveltuva laitteisto ja montako niitä on nykypäivänä vielä tallessa? Tottakai tämä Non Si Sevizia Un Paperino (1972) on äärimmäisen harvinainen ja kaiken huipuksi siinä on mahtava boxi kansitaiteineen! Ilman kansitaidetta en olisi ostanutkaan tätä.

Super 8 filmi tulee Italiasta, muistaakseni Roomasta. Nyt ei muuta kuin odotellaan innolla tätä hienoa Fulci-memorabiliaa saapuvaksi. Ja ei, en aio hankkia laitteistoa filmin katselemiseen, vaan kyseessä on puhtaasti muistoesine ja keräilykappale, jonka pistän piiloon kaappiin suojaan auringonvalolta.

Tällä elokuvalla on mitä mielenkiintoisin historia. Katolinen kirkko vainosi leffan takia Fulcia ja yritti kaikin keinoin estää, että ihmiset eivät näkisi elokuvaa. Tietääkseni esimerkiksi USA:ssa Don't Torture A Duckling esitys elokuvateattereissa estettiin kokonaan - niin voimakkaat ovat katolisten pirujen myrkkylonkerot! Julkaisu kaitafilmillä on luultavasti ollut yritys saada leffa paremmin levitykseen Italiassa, mutta eihän se toki ole isoja massoja voinut saavuttaa.

Myös kirottu firma Disney saatiin mukaan vainoamaan Fulcin mestariteosta Non Si Sevizia Un Paperino. Nimittäin sana "Paperino" viittaa Italiassa kaikkien tuntemaan sarjakuvahahmoon Aku Ankkaan. Tästä syystä leffan nimeen piti lisätä etuliite "Un", jotta kyseessä olisi epämääräinen viittaus ankanpoikaan eikä Disneyn omistamaan tavaramerkkiin, johon viitataan nimellä "Paperino" ("Aku Ankka").

Katolisen kirkon ja Disneyn harjoittaman vainon takia tätä hienoa elokuvaa ei ole aikoinaan nähnyt monikaan ihminen. Onneksi nyt vuonna 2019 meillä on tarjolla Blu Ray julkaisukin, joten ei ole estettä nauttia elokuvasta ja samalla voimme nauraa ivallisen pilkkanaurun Paaville, kardinaaleille ja muille papeille.

Laitan Super 8 filmistä kuvan blogiini ja sivujeni leffaosioon heti kun saan sen haltuuni.