Fedora 29 bugitusta ja retropöhinää

Jostain syystä Fedora 29 päivitys johti siihen, että läppärini Lenovo ThinkPad E480 hyytyi totaalisesti aina kun se oli ollut käyttämättä tasan 10 minuuttia. Tein jo bugiraportinkin Red Hatille kunnes tajusin, että xfce4 power management GUI:n puolella oli yksi slider kohdassa 10 minuuttia vaikka kaikki Display Power Management olikin kytketty asentoon OFF. Ihmettelin tuota ja laitoin sen asentoon "Never", jonka jälkeen läppärini pysyy taas pystyssä!

En yhtään tiedä mikä aiheutti nämä kernelin kaatumiset, mutta selvästi se liittyi näytön hallintaan:

kalevi :0 :0 Fri Jan 25 16:19 - crash (02:11)
kalevi :0 :0 Fri Jan 25 15:45 - crash (02:12)
kalevi :0 :0 Fri Jan 25 15:23 - crash (02:11)
kalevi :0 :0 Fri Jan 25 13:48 - crash (02:18)
kalevi :0 :0 Fri Jan 25 00:15 - crash (14:57)

Tosiaan yöllä läppärini oli crashannyt ensimmäisen kerran klo 00:15 eli tasan kymmenen minuuttia sen jälkeen kun se oli ollut idlenä. Tämä vika ei luultavasti liity suoraan uuteen kerneliin, vaikka se päivittyikin äsken. Kaatuminen tapahtui myös kun buuttasin vanhan kernelin ajoon. Ehkä joku firmware-päivityspaketti rikkoi jotain - en kertakaikkiaan tiedä mistä vika johtuu.

Joka tapauksessa nyt bugi on kierretty ja läppäri toimii taas normaalisti.

Sähisin myös hieman huutonetissä eli hankin kaksi suhteellisen harvinaista ja hämärää English Software pelifirman kasettia. Ne ovat:

Ensimmäinen peli eli Neptune's Daughters vaikuttaa psykedeelisen oloiselta shooterilta ja toinen eli Henry's House on värikäs tasohyppelypeli. Vaikka olenkin aiemmin sanonut, että Commodore 64 pelikokoelmani on oikeastaan jo täysin koossa, olen myös muistuttanut, että aina voi olla jäljellä jotain mielenkiintoisia, hämäriä julkaisuita, jotka ovat keräilymielessä minulla statuksella "would be nice to have". Nämä ovat nyt niitä.

Pääasiassahan olen viime aikoina ostellut kai kasibittistä Ataria tai ylipäänsä jotain muuta kuin Commodore 64 kamaa. Parisen viikkoa sitten ostin muuten tältä nämä English Softwaren pelit myyneeltä mukavalta kaverilta myös pelin Bandits (1983). Kyseessä on Sirius Software pelifirman ansiokas shooter-peli, joka vaikuttaa värikkäältä ja hienolta.

Eli loppujen lopuksi tämä päivä loppui kohtuullisen onnellisesti: läppärini on taas vakaa ja sain hankittua pari hämärää C64 pelikasettia. Hintaa peleillä oli 25€/kpl, joten hinta ei ollut erityisen halpa jos ei myöskään hillittömän kalliskaan. Bandits lerpusta maksoin kyllä peräti 100€.