One on Top of the Other jättijuliste saapui

Ostin 29.12.2018 eBayn kautta Ranskasta Lucio Fulcin mestariteoksen One on Top of the Other (Una Sull' Altra, 1969) alkuperäisen italialaisen leffajulisteen. Hain julisteen muutama tunti sitten Hämeentien postista. Juliste on mielettömän suuri eli kooltaan 140cm x 100cm x 2.

Sain sen juuri ja juuri sopimaan olohuoneen lattialle kuvaamista varten. Julisteen yläreunan kohdalla on The Who yhtyeen CD-levy Tommy, jonka laitoin kuvaan vain siksi, että se antaisi perspektiiviä sille miten valtavasta julisteesta on kyse. Ihan sattumalta Tommy on myös samalta vuodelta kuin Una Sull' Altra eli 1969.

Tässä yleiskuva julisteesta ja kuten huomaat, juliste on kahdessa osassa. Siis aiemmin mainitsemani koko 140cm x 100cm koskee yhtä palaa:

una sull altra 2 sheet huge italian poster

Lucion tytär Antonella on jossain haastattelussa sanonut, että hänen isänsä elokuvista juuri Una Sull' Altra on hänelle tärkein. Alla on vielä kolme kuvaa jättijulisteen yksityiskohdista:

una sull altra part 1
una sull altra part 2
una sull altra part 3

Minulla ei ole enää kämppäni seinillä tilaa näin isolle julisteelle, joten taittelen sen vain suosiolla kasaan ja laitan säilytykseen kaappiin muiden kulttileffojen julisteideni joukkoon. Minulla on jo seinällä kaksi vastaavaa jättijulistetta Lucio Fulcilta eli olohuoneessa on Lo Squartatore di New York (The New York Ripper, 1982) ja makuuhuoneessa Paura Nella Citta dei Morti Viventi (City of the Living Dead, 1980).

Lisään julisteen kuvan seuraavaksi myös sivustoni leffaosioon Una Sull' Altra sivulle.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-01-16: Unohdin sanoa, että minulla on originaalit italialaiset jättijulisteet myös Lucio Fulcin elokuvista Non Si Sevizia Un Paperino (Don't Torture a Duckling, 1972), L'Aldila (The Beyond, 1981) ja Zombi 2 (Zombie 2, 1979). Ei ole kuitenkaan mitään toivoa saada niitä mahtumaan seinille.