Sähisin kotiin neljä Atari 400/800 UK lerppua

Unohdin eilisessä blogissani mainita, että ostin eilen tai toissapäivänä neljä Atari 400/800 UK lerppua. Pelit ovat:

Ylläolevassa listauksessa rivin viimeinen tieto on pelin harvinaisuusaste Atarimanian sivuilla tänään lauantaina 12.01.2019.

Aikanaan Raid Over Moscow julkaistiin ensimmäisenä Commodore 64:lle ja se oli muistaakseni loppuvuonna 1984. Silloin Suomessa jotkut kommarihenkiset neukkufanit valittivat, että peli opettaa nuorisolle "vääriä arvoja", sillä kyseisessä pelissä räiskitään jossain Kremlin lähellä Moskovassa. Luulisin, että joku SDP:n kansanedustaja vaati jopa pelin kieltämistä lailla Suomessa, sillä peli huonontaisi välejä Neuvostoliiton kanssa. Kieltoa ei kuitenkaan tullut.

Myös pelit Beach Head ja Beach Head II olivat mielestäni ensin tarjolla kuusneloselle ja nämä Atari 400/800 versiot ovat vähän myöhempiä porttauksia. Kaikki neljä peliä ovat siis CIB, complete in box ja UK lerppuversioita. On oikeastaan väärin puhua laatikosta, sillä pelit ovat ns. album/wallet-style julkaisuita eli ohuessa, albumimaisessa paketissa.

Aika moni keräilijä rakastaakin juuri sitä pakkausmuotoa, sillä se on kestävämpi kuin pahvipaketit ja ohut albumi on myös tilankäytöllisesti mukavampi kuin pahvilaatikko, joka helposti vie enemmän tilaa ja on myös vaarassa lytistyä säilytyksessä.

Beach Head II on harvinaisuusasteeltaan Atarimanian mukaan 9/10 ja näin ollen sen luokituksen mukaan se olisi harvinaisin kasibittisen Atarin peli, joka minulla on kokoelmissani. Peli ei kuitenkaan maksanut eBayssä kuin 40€, joten se oli todella edullinen diili. Sähähdin välittömästi havaittuani Atarimanian sivuilta miten harvinaisesta pelistä on kyse.

Raid Over Moscow, Beach Head II ja Super Zaxxon ovat kaikki samalta ranskalaiselta myyjältä. Sen sijaan Beach Head pelin ostin Jason Mooren sivuilta retrogames.co.uk.

Jasonilta ostettu peli tulee kirjattuna lähetyksenä, mutta pahaa pelkään, että ranskalainen myyjä lähettää pelit ilman kirjausta. Haa! Tarkistinkin juuri äsken asian eBayn sivuilta. Myös Ranskasta tulevat kolme peliä on lähetetty kirjattuna yhdessä paketissa, juuri kuten toivoinkin. Eli nyt ei muuta kuin odotellaan niiden saapumista.