Pitkästä aikaa taas pientä retrosähinää

Minulla on kesken eräs artikkeli, jonka kirjoittamisen aloitin toissapäivänä. En ole kuitenkaan nyt löytänyt tänään tarpeeksi puhtia jatkaakseni sitä. Se on kyllä jo melko hyvällä mallilla, mutta en osaa arvioida kauanko julkaisukuntoon saattamiseen kuluu aikaa.

Kyseessä ei ole pitkä teksti, joten uskoisin, että se valmistuu ihan tässä lähiaikoina. TODO-listallani on tosin tällä hetkellä ehkä kahdeksan hyvin mielenkiintoista ja erilaista projektia, joista osa on pieniä - yhden tai kahden illan juttuja - mutta joukossa on kyllä eräs laajempikin kokonaisuus. Tuota laajempaa kokonaisuutta varten kerään tällä hetkellä lähdemateriaalia eli ihan perinteistä, painettua kirjallisuutta. Kirjat olen tilannut pääasiassa eBayn kautta, mutta osa taisi tulla www.alibris.com nettikirjaupastakin.

Uskon tällä isommalla projektilla olevan erittäin merkittävää informaatioarvoa, joten siitä syystä pidän sitä näistä projekteista kenties tärkeimpänä yhteiskunnallisesti ja ihmisten henkisen kasvun kannalta mitattuna. Oli miten oli, muutkin projektit ovat motivoivia ja kaikki ne tullaan viemään loppuun asti. Joukossa siis ei ole mitään epärealistisia tuulentupia, vaan olen pyrkinyt valitsemaan sellaisia hommia, joiden tiedän onnistuvan.

Tänä iltana en ole kuitenkaan saanut oikein mitään älyllistä aikaan. Työpäivän jälkeen menin Kamppiin Clas Ohlsonille ostamaan kuulosuojaimia, mutta siellä myytiin vain jotain huonolaatuista kiinalaista paskaa. Sovitin kuulosuojia ja ne olivat hyvin epämukavat, kiristävät ja vailla säätömahdollisuuksia. Siitä syystä hyppäsin metroon ja menin Ruoholahden K-rautaan, josta löysinkin Peltor-merkkiset kuulosuojaimet.

Niissäkään ei ole säätömahdollisuutta enkä voinut kokeilla niitä K-raudassa, mutta ostin ne silti, sillä minulla on aiempaa kokemusta tästä merkistä. Itseasiassa kuulosuojat ovat päässäni nytkin. En siis tarvitse niitä mihinkään remonttimelulta suojautumiseen, vaan ihan siksi, että nyt kun keskityn projekteihini, minulla on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Haluan:

  1. kuunnella hyvää musiikkia stereoistani
  2. mahdollisimman täydellisen hiljaisuuden, vailla risauksia tai taustahälyä

Eli huomaan, että hermoni eivät kestä edes suihkussa käynnin kohinaa, joten minun on ainakin toistaiseksi parempi pitää Peltorit päässäni silloin kun haluan hiljaisuutta. Aika hyvin näihin tottuu.

Tämän blogin aiheena piti olla retrosähinät, mutta olen näköjään vuodattanut tekstiä kaikesta muusta. Tarkoitukseni oli vain mainita, että ostin juuri eBayn kautta Espanjasta Atari 8bit lerpun Zorro. Kyseessä on US Goldin UK julkaisu vuodelta 1985. Hinta oli korkea eli muistaakseni 145€ ja noin 15€ postikulut päälle.

Kohde kuuluu onneksi eBayn Money Back Guarantee ohjelman piiriin, eli rahojen menettämistä ei tarvitse pelätä. Olen muuten ollut hämmästyttävän epäaktiivinen eBay-ostojen suhteen viime aikoina. Siinä mielessä se on tietysti ihan hyväkin, että rahaa ei kulu niin paljon keräilykamaan. Toisaalta taas mitäpä sitä säästämäänkään, sillä kerranhan täällä vain eletään.

Minua jäi jonkin verran vaivaamaan tämä Zorro-juttu, sillä olen 99% varma, että olen vuoden sisällä ostanut Saksasta Zorro-lerpun, mutta en muista oliko se Commodore 64 vai Atari 800 julkaisu. Yritin etsiä merkkijonoa "zorro" ebay-postikansiostani, mutta tuloksetta. Ja kun eBayssä tutkin ostohistoriaani vuodelta 2018 ja 2017, niin kummastakaan niistäkään ei löytynyt Zorro-lerppua. Käsittämätön juttu, mutta en jaksa nyt alkaa selvittämään sitä tämän enempää.