Jehovan Todistajien räikeät valheet

Nyt on torstai 27.09.2018 klo 20:19. Iltalehti uutisoi tänään artikkelissaan siitä kuinka Oulussa erästä naista ei oltu huolittu asiakkaaksi kauneushoitolaan. Syynä oli ollut se, että kyseinen nainen oli entinen Jehovan Todistaja. Hän oli saanut tylyn viestin yrityksestä joltain akalta, joka oli edelleen Jehovan Todistajien aivo-orjana. Näin firman työntekijä oli kirjoittanut:

"Hei Ella! Kuulin sellaisen uutisen, että olet entinen Jehovan todistaja...minun täytyy ikävä kyllä perua sinun ripsiaika ja peruuttaa myös sinun voittoja tässä kisassa, koska omatuntoni ei salli ottaa sinua asiakkaakseni. Toivon todella, että ymmärtäisit syyni. Mieluusti otan sinut asiakkaaksi, jos ja kun asiat muuttuu. Ikävää että meni näin. Mukavaa syksyä sinulle kaikesta huolimatta!"

Lahkolaisille tuli kova hätä kun asia nousi ykkösuutiseksi Iltalehdessä. Bisnes vaarantui. Siksi lahkon tiedottaja Veikko Leinonen laitettiin äkkiä suoltamaan räikeitä valheita mediaan. Iltalehti kertoo seuraavaa:

-Jos nyt lähdetään siitä, että on kyseessä entinen Jehovan todistaja eli eronnut tai erotettu, sehän tarkoittaa sitä, että hengelliset sekä uskonnolliset siteet ovat poikki, mutta humanitääriset siteet eivät ole. Entinen Jehovan todistaja on asiakas siinä missä kuka tahansa muu, Leinonen korostaa.

Leinosen mukaan entisiä Jehovan todistajia ei missään nimessä syrjitä työelämässä tai asiakassuhteissa. Hänen mielestään kyseessä voisi olla jonkinlainen mustamaalauskampanja, jossa entiset Jehovan todistajat yrittävät luoda sellaisen käsityksen, että Jehovan todistajat karttaisivat entisiä Jehovan todistajia ja haluaisivat katkaista kaikki välit heihin.

Ihmisinähän me olemme toistemme kanssa tekemisissä ihan normaalisti.

Todellisuudessa Jehovan Todistajien toimintaan kuuluu, että ex-jäseniä eli "luopioita" pitää karttaa. Heitä ei saisi edes tervehtiä kadulla eikä heidän kanssaan saisi olla missään tekemisissä.

Eräs keskustelupalstalla tapaamani noin 50-vuotias nainen kertoi, että hänen äitinsä oli haksahtanut Jehovan Todistajaksi, mutta itse hän ei ollut koskaan liittynyt kyseiseen lahkoon. Nykyään tämä keskustelupalstan nainen on tehnyt pesäeron kaikkiin uskonnollisiin firmoihin. Hän mainitsi, että oli monessa mielessä onni, että hän ei koskaan ollut Jehovan Todistajien lahkon jäsen. Hän olisi nimittäin eronnut siitä, ja tämän seurauksena hänen äitinsä pitäisi karttaa tytärtään.

Tyttären mukaan hänen äitinsä on jo nyt iäkäs ja kärsii sairauksista. Äiti on kuulemma aika usein avun tarpeessa. Näin siis on mahdollista, että tytär voi käydä äitinsä kotona jeesaamassa. Ex-lahkolaisena tämä ei olisi mahdollista.

Mihin karttaminen perustuu? Ilmeisesti Raamattuun. Joku ex-lahkolainen on näköjään julkaissut sivuillaan paljonkin informaatiota Jehovan Todistajista. Tässä linkki aiheeseen karttaminen.

Jehovan Todistajat itse kuitenkin väittävät sivuillaan muuta. Heidän väitteensä mukaan karttamista ei tapahdu.

Uskon kuitenkin paljon ennemmin niitä ihmisiä, jotka ovat itse olleet tekemisissä näiden asioiden kanssa. Näimmehän tänäänkin taas ihan konkreettisen esimerkin, jonka Iltalehti julkaisi!

Jehovan Todistajien oma nettisivusto on kuin mainostoimiston luomus. Sen tarkoitus on antaa mahdollisimman kiillotettu ja virheetön kuva tästä sairaasta lahkosta. Liittymällä tuohon firmaan joutuu paitsi aivo-orjuuteen, myös ihan fyysiseen työhön. Jehovan Todistajat patistetaan ovelta ovelle käännytystyöhön ja se puuhahan ei koskaan lopu kesken.

Heillä on myös varsin ovela psykologinen käytäntö, jonka mukaan lahkolaisilta ei vaadita rahallista tukea firmalle. Todellisuudessa kuitenkin sosiaalinen paine pakottaa lahkolaiset myös raottamaan lompakkonsa nyörejä, sillä mitäpä kunnon hurskas jäsen rahoilla tekisi? Sehän on maallista vaan. Todellinen palkinto odottaa pientä valittua joukkoa taivaassa ja muut Jehovan suosioon päässeet elävät loppuelämänsä onnellisina maanpäällisessä "paratiisissa".