Hetkellinen paluu analyyttisen filosofian pariin

Nyt on maanantai 24.09.2018 klo 01:36. Julkaisin äsken pienen englanninkielisen artikkelin analyyttisen filosofian alalta. En keksinut sille sopivaa paikkaa sivustoni olemassaolevassa aihehierarkiassa, joten loin uuden Philosophy-osion. Veikkaan tosin, että sinne ei tule juuri mitään sisältöä jatkossa, sillä keskityn nykyään ajattelun puolella lähes kokonaan ohjelmistoihin ja järjestelmäylläpidon suuntaan. Parasta varmaan silti oli tehdä se oma osio, sillä se on selkeämpää kuin tunkea artikkeli osastolle, jonne se ei kunnolla sovi.

Artikkelini nimi on Metalevels in thinking ja olen siihen kohtuullisen tyytyväinen. Teksti syntyi hyvin nopeasti eikä sitä ole hiottu pitkään. On mahdollista, että esittämäni ratkaisuehdotus ei olekaan oikea, tai jos siinä olisikin jotain oikeellisuutta mukana, voi silti olla, että selitykseni ei ole kokonaan kattava. Epävarmuutta on vain siedettävä.

Olen kuitenkin ihan varma siitä, että Introduction -kappaleessa esittämäni yksinkertainen todistus concatenate-operaatiota koskien on täysin validi. Kyseisestä operaatiosta esitetyt virheelliset väitteet ovat ärsyttäneet minua suunnattomasti jo pitkään, joten on suuri helpotus tehdä tuolle asialle loppu. En katsonut tarpeelliseksi esittää todistusta formalisoidussa logiikassa kahdesta syystä:

  1. Kyseessä on johdantokappaleen havainnollistava esimerkki eikä artikkelin keskeinen teema.
  2. Sanallinen todistus muutamien avustavien symbolismien avulla on tässä tapauksessa riittävä esittämään todistuksen täsmällisessä muodossa. Sekaannuksen vaaraa ei ole eikä formalisointi toisi lisäarvoa selkeyttävänä tekijänä.

Nyt ajattelin laittaa mikroaaltouuniin tomaattikeittoa ja syödä sen. Sitten olisi aika käydä nukkumaan.