Vitutuksen määrä on nyt suunnaton

Nyt on 22.09.2018 klo 00:49 ja minua vituttaa aivan saatanasti. Pääni alkaa olla hajoamispisteessä ja syynä on tämä helvetin typerä artikkeli suomenkielisessä Wikipediassa.

Tässä kuvakaappaus kyseisen sivun alusta:

stupid finnish wikipedia

Vitutukseni aiheita on kaksi, joten käsittelen ne seuraavaksi. Aloitetaan pienemmästä. Wikipedia-artikkeli väittää:

Fulcin kulta-aika oli vuosina 1979-82, [ … ]

Englanninkielisessä artikkelissani Thoughts on the art of Lucio Fulci toin vuonna 2010 esille Fulcin oman näkemyksen asiasta, mutta laitetaan se kertauksen vuoksi vielä tähänkin:

Interviewer: Your golden time has been that of the famous trilogy started with Gates of Hell (Kalevi's note: this is the US title of City of the Living Dead).

Lucio Fulci: (angry) I'm bored with all the critics who talk of a "Trilogy". I think my real golden time was in the early seventies, with Perversion Story (Kalevi's note: this is the US title of One on Top of the Other), Don't Torture a Duckling... But yes, of course, the beginning of the eighties brought me much fame. One thing I'd like to say is that for my movies I've always chosen actors, not stars. I hate the stars. For L'Aldila (Kalevi's note: The Beyond) we took David Warbeck because he was alike Jack Nicholson. Warbeck, Paolo Malco... there's no difference. They're no Peter Lorre, but they're good just for the horror movies.

On kohtalaisen selvää, että Wikipediassa väitetty "kulta-aika" oli medianäkyvyyden kannalta suurinta noiden kauhufilmien takia. Hyviähän ne elokuvat lajissaan ovat, mutta olen itse Fulcin kanssa täysin samaa mieltä, että nuo 1969-1972 aikakauden leffat ovat hänen uransa huipentuma. Silloin tehdyt leffat ovat itseasiassa niin hyviä, että mielestäni ne kestävät vertailun mihin tahansa.

Täytyy tähän väliin tehdä syvä huokaus ja vetää vähän henkeä. Yritän rauhoittua, mutta se on vaikeaa. Voin vielä jotenkin hyväksyä väitteen Fulcin kulta-ajasta vuosina 1979-1982, sillä kyseessä on kuitenkin tulkintakysymys. Taidemaku ei ole tieteellisen eksakti asia ja näkökulmat voivat vaihdella riippuen kunkin henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Jos HTML5-kielessä olisi symbolinsa nuorison suosimalle "facepalm" efektille, niin käyttäisin sitä juuri nyt. Hengitysharjoitukseni ei oikein auttanut, vitutuksen määrä kasvaa edelleen!

Nimittäin joku idiootti on laittanut Lucio Fulcista kertovaan suomenkieliseen Wikipedia-artikkeliin kuvan, jossa Andreas Schnaas on ängennyt jossain filmifestivaaleilla Lucion kanssa samaan kuvaan! Apua!

Kuka on Andreas Schnaas? Ei jumalauta, et halua tietää. Kyseessä on täysi nobody ja totaalinen luuseri. Joskus 1990-luvun alkupuolella sain joltain VHS-kasetin, jossa oli leffa, jonka nimi oli muistaakseni Zombie 90 tai jotain vastaavaa. Ohjaajaksi oli kai merkitty tämä Andreas Schnaas.

Kyllä, muistin oikein. Nimittäin IMDB sisältää Zombie 90 artikkelin. Leffa on saanut siellä keskiarvoksi 3.2/10. Voin käsi sydämellä kertoa, että Zombie 90 on hyvin mahdollisesti paskin teos, jonka olen koko elämäni aikana nähnyt. Kyseessä vaikuttaisi olevan kotivideokameralla kuvattu paskakasa, jonka erikoisefektit on tehnyt joku henkiseltä kehitykseltään vajaaksi jäänyt yksilö. Vaikka kuinka pinnistän muistiani, niin en kykene keksimään mitään muuta leffaa, joka olisi yhtä kammottava. On itseasiassa jo lähtökohtaisesti virhe kutsua Zombie 90 teosta elokuvaksi. Se on totaalisen idiootin tuotos - Andreas Schaasin luoma paskaläjä, josta ei ole mahdollista löytää ensimmäistäkään positiivista tekijää.

Andreas Schnaas ei ole oikea elokuvaohjaaja, vaan poikkeuksellisen typerä ja tyylitajuton harrastelija, jolle ilmeisesti joku lainasi viikoksi tai pariksi kotivideokameran. Tuloksena oli Zombie 90. Lucio Fulci sen sijaan oli oikea ohjaaja, joka sai koulutuksen Italiassa elokuva-akatemiassa ja hänellä oli parhaimmillaan taito tehdä tyylikkäitä elokuvia vaikka joukkoon mahtui kehnojakin tekeleitä. Mutta missään nimessä Fulcin huonoimmatkaan leffat eivät vajonneet lähellekään sitä tasoa mitä Zombie 90 katsojalleen tarjoaa.

Tästä syystä vitutukseni määrä on nyt huipussaan ja seuraavaksi aionkin editoida Wikipedia-artikkelia ja heittää Andreas Schaasin sisältävän kuvan vittuun sieltä! Tilalle laitan sen kuvan Luciosta, joka englanninkielisessä Wikipediassakin on. Tälle häpäisylle on tehtävä loppu välittömästi.

Noin, tehty! Oloni alkaa jo hieman helpottaa. Täytyy varmaan tarkkailla sivua lähiaikoina ettei kukaan peru tekemääni muutosta.