Elämme alkeellisia aikoja - onneksi SETA ajaa muutosta

Kävin viikonloppuna Pridessä ensimmäistä kertaa elämässäni. Väkeä oli joidenkin arvioiden mukaan jopa 100 000 eli noin kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna. Kyllästyin kuitenkin siihen, että kulkue lähti liikkeelle niin tolkuttoman hitaasti, joten lähdin Senaatintorilta melko pian Kaisaniemen metroasemalle ja sieltä takaisin kotiini Sörnäisiin.

Selväjärkiset ihmiset tajuavat, että homous ja muu seksuaalinen suuntaus ei ole sen kummempi asia kuin vaikkapa vasenkätisyys. Mikäli yhteiskuntamme olisi normaali ja tasa-arvoinen, niin mitään Priden kaltaisia kulkueita tai mielenosoituksia ei edes tarvittaisi. Eiväthän vasenkätisetkään järjestä omia kulkueita tai tilaisuuksia kaltaisilleen tai tukijoilleen. Koska kuitenkin yhteiskuntamme on täynnä ahdasmielisiä juntteja, joista suurin osa tuntuu olevan jonkin sortin uskovaisia, niin Prideä ja SETA:a tarvitaan hyvin kipeästi. Noille junteille on kädestä pitäen opetettava, että tasa-arvoinen yhteiskunta tarvitaan eikä sen etenemistä voida pysäyttää.

Jotkut juntit kummastelevat keskustelupalstoilla miksi LGBT-asioita "tuputetaan" mediassa. Ei niitä kenellekään tuputeta, vaan tämä tärkeä asia pidetään esillä, jotta vainotut voisivat saada oikeutta ja tuntea olevansa tasavertaisia jäseniä yhteiskunnassa. Luin äsken jostain, että Suomessa vain 52% kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Siis 48% kansasta on edelleen täysin pihalla ja halveksii muita kuin heterosuhteessa eläviä! Mitkähän ovat vastaavat luvut naapurissamme Venäjällä? Kannattaisikohan siellä tasa-arvoista avioliittolakia edes 5% kansasta?

Elämme siis hyvin alkeellisia aikoja. Tästä syystä SETA:n pitää rummuttaa tasa-arvon asiaa armotta eteenpäin ja meidän tulee tukea heitä kaikin keinoin.