Opastusta ohjelmoijiksi haluaville

Nyt on maanantai 18.06.2018 klo 20:21. Olen jo jonkin aikaa suunnitellut eräänlaista pientä meta-tason tutoriaalidokumenttia, jossa kerrottaisiin hyvin yleisellä tasolla aloittelijalle miten voi tulla ohjelmoijaksi. On selvää, että mahdollisia polkuja päämäärän saavuttamiseksi on monia, mutta minä uskon, että tiedän ainakin yhden mahdollisen polun. Siksi päätin kirjoittaa englanninkielisen artikkelin ohjelmointisivuilleni. Toivon, että siitä on apua ja rohkaisua jollekin. Artikkelin löydät tästä linkistä.

Dokumenttini rakenne on melko yksinkertainen. Ensin kerron hyvin lyhyesti artikkelin taustat ja motivaation. Sitten seuraa yleisten harhakuvien ja ennakkoluulojen käsittely ja poistaminen. Sen jälkeen tulee ohjeita teoreettisen taustatiedon hankkimiseksi ja myös ihan konkreettisia neuvoja siitä miten mielestäni kannattaisi edetä Linux-käyttöjärjestelmässä. Lopussa on yhteenveto. Laitoin myös ihan loppuun muutaman kirjasuosituksen, mutta en jaksanut mainita kovin montaa. Ajattelin, että parasta on, että lukija itsekin tekee tutkimuksia ja oppii löytämään tietoa oma-aloitteisestikin.

Minusta on tärkeää, että artikkelissani käsitellään teorian lisäksi myös konkreettista käytäntöä. Siinä on suora linkki Linuxiin. Tottakai ohjelmoijaksi voi tulla myös Windowsissa tai Applen käyttöjärjestelmässä, mutta pyrin tekstissäni valottamaan miksi kannustan tässä yhteydessä nimenomaan Linuxin käyttöön. En jaksa toistella syitä tässä, joten lue artikkelini mikäli olet kiinnostunut aiheesta.