Harvinaiset Spirit ja Deep Purple kelanauhat saapuivat

Nyt on keskiviikko 13.06.2018 klo 18:35. Ostin jokin aika sitten eBaystä kaksi harvinaista kelanauhaa. Spirit Spirit (1968) 7½ IPS nopeudella ja Deep Purple Deep Purple (1969) 3¾ IPS nopeudella. Deep Purple saapui muistaakseni viime viikon lopulla ja Spirit eilen, mutta sain vasta tänään aikaiseksi kuvata ne. Unohdin kuitenkin kuvata itse kelanauhat eli tässä on kuvat vain koteloiden etu- ja takakansista.

spirit reel box front
spirit reel box back
deep purple reel box front
deep purple reel box back

Kuten ehkä huomasit, Deep Purplen kotelon etukannen alaosassa on pieni vaurio teipin irtirepimisen seurauksena. Joku kaheli on aikanaan sulkenut kotelon teipillä ja jossain vaiheessa se on poistettu. Seurauksena on repeämä etukannessa ja teipin jälki takakannessa. Nauha on hyvin harvinainen, sillä tätä Purplen albumia ei muutenkaan myyty kovin paljon edes vinyylilevynä. Julkaisijana oli Tetragrammaton Records ja jos vinyylijulkaisu oli pieni levikiltään, niin voit olla varma, että kelanauhana julkaisu vasta onkin harvinainen.

Huomaa myös, että Spiritin kelanauhan takakannen yläreunassa lukee: "Stereo Disc Z12 44004". Julkaisijat eivät siis ole vaivautuneet tekemään uniikkia kantta kelanauhajulkaisua varten. Tai sitten tuo teksti on vain unohtunut siihen painovaiheessa. En tiedä varmaksi.

Etukannessahan kyllä lukee "ODE STEREO TAPE".