Pari uutta leffajulistetta seinille ja muutakin leffa-aiheista juttua

Rovaniemen Markkinoilla

Nyt on maanantai 04.06.2018 klo 18:35. Laitoin vähän aikaa sitten makuuhuoneen seinälle uuden julisteen. Kyseessä on alkuperäinen Rovaniemen Markkinoilla mainosjuliste vuodelta 1951. Tässä kuva siitä kehystettynä:

rovaniemen markkinoilla original poster

Kyseinen leffahan oli siitä merkityksellinen, että se aloitti Suomessa rillumarei-kauden. Kriitikot ja ns. kulttuurieliitti vihasivat koko rillumarei-meininkiä, mutta tavallinen kansa rakasti sitä.

Una Sull' Altra

Eteiseen laitoin Lucio Fulcin ohjaaman leffan Una Sull' Altra (One On Top Of The Other) fotobusta-julisteen, jossa on upea Marisa Mell:

una sull altra fotobusta poster

Sette Orchidee Macchiate Di Rosso

Sain myös Italiasta locandina-julisteen leffasta Sette Orchidee Macchiate Di Rosso (Seven Blood-Stained Orchids). Ajattelin laittaa senkin eteiseen, mutta se pitää ensin viedä kehystämöön:

sette orchidee macchiate di rosso locandina poster

Sette Orchidee Macchiate Di Sangue

Tein äärimmäisen mielenkiintoisen löydön Italiasta. Ostin nimittäin eBayn kautta hyvin pienen kalenterin, jonka teemana on juuri leffa Sette Orchidee Macchiate Di Rosso. Mutta jostain syystä kalenterissa elokuvan nimi onkin Sette Orchidee Macchiate Di Sangue! Katso vaikka itse. Kannessa on tässäkin Marisa Mell:

sette orchidee macchiate di sangue small calender

On huomionarvoista, että käännettynä englanniksi "Sette Orchidee Macchiate Di Sangue" on täsmälleen "Seven Blood-Stained Orchids". Eli "Sangue" tarkoittaa "Blood". Mutta leffajulisteessa lukee siinä "Rosso", joka tarkoittaa "Red" eli punaista. Siis silloin käännös olisikin "Seven Red-Stained Orchids".

En viitsinyt laittaa tähän enempää kuvia kalenterin sisällöstä, sillä niistä paljastuu murhaaja ja ellet ole vielä nähnyt leffaa, niin juoni kärsisi sen takia. Tässä elokuvassa joku murhaa naisia ja jättää aina rikospaikalle puolikuun muotoisen korun. Siksi mies näyttää kalenterin etukannen kuvassa korua Marisa Mellille.