Kovat sähinät jatkuvat vaan - Uki Maaninen saapuu Helsinkiin

Nyt on torstai 17.05.2018 klo 16:19. Minua kiinnostavat taas italialaiset giallo-leffat ja eilen sähisin eBaystä kotiin locandina-posterin Sette Orchidee Macchiate di Rosso (Seven Blood-Stained Orchids, 1972). Olen nähnyt leffan kerran ja se oli keväällä 2010. Hyllystäni löytyy siis jo DVD-julkaisu, jonka arvostelin tuolloin leffasivullani. Arvosteluni voit lukea tästä linkistä.

Huomasin myös eilen, että tammikuussa 2018 on julkaistu blu-ray painos USA:ssa ja siinä on siis Region A aluekoodaus. Eli se ei näy Suomessa ollenkaan. Päätin äsken käydä Pienessä Leffakaupassa, sillä asun ihan sen vieressä ja ajattelin, että heiltä saan ehkä tietoa onko luvassa myös blu-ray painos Eurooppaa varten. Pistin siis sandaalit jalkaani ja lampsin 150 metriä pitkin Vaasankatua liikkeeseen.

Esitin kysymykseni myyjälle ja hän sanoi, että blu-ray julkaisu tosiaan on tullut ulos tammikuussa. Lisäksi hän kertoi, että vaikka kannessa lukeekin "Region A", niin tästä huolimatta levy onkin aluekoodivapaa ja toimii myös Euroopassa! Mikä loistava uutinen! Seuraavaksi tiedustelin toiveikkaana, että sattuisiko heillä olemaan kyseistä blu-ray levyä nyt hyllyssä. Jätkä sanoi, että kyllä se löytyy ja maksaa 27€. Sanoin, että otan sen sitten samantien. Hän korjasi nopeasti, että hinta onkin 37€, johon minä vastasin, että se on kyllä ihan helvetin kallis. Kyselin, että mistä noin korkea hinta johtuu. Myyjä vastasi, että ilmeisesti blu-rayn julkaisija on joku pieni pulju ja sen omistaja on hankala persoona, jonka kanssa moni ei jaksa tehdä bisnestä. Niinpä tätä blu-ray painosta ei ole välttämättä myyty kovin suurille jakeluketjuille, eli vain pienet jälleenmyyjät ovat viitsineet hoitaa sen myyntiin.

No, totesin siihen, että saisihan sen varmaan eBayn kautta vähän halvemmalla, mutta kun siihen lisätään postikulut ja odottelu, niin minun on sama laittaa se 37€ palamaan tässä ja nyt. Niinpä laulatin luottokorttiani ja poimin leffan mukaani!

Nyt meillä on hieno ilta luvassa. Runoilijaystäväni Uki Maaninen saapuu Oulun junalla Helsinkiin klo 20:30. Klo 21:15 aloitamme katselemalla Suomi vs Sveitsi lätkämatsin jonkinasteisessa nationalistisessa kiihkossa. Kannatamme Suomea henkeen ja vereen. Sen jälkeen pistämme pyörimään tämän hienon leffan. Ostin myös Hakaniemen Hallista täytettyjä paprikoita ja maustettua fetajuustoa. Niitä on hyvä syödä patonkien kanssa ja lojua sohvalla viihteen parissa!

Sähisin myös tänään eBayssä sen verran, että ostin jonkinlaisen pienen kalenterin, jossa on Sette Orchidee Macchiate di Rosso teemana. Se maksoi kymmenen euroa ja postitus Italiasta toisen mokoman päälle. En varsinaisesti tajua miten voi olla olemassa tällainen leffa-aiheinen pieni kalenteri, mutta näin ilmeisesti on. Se oli nimellä "Barber's Calendar" eli Parturin Kalenteri. Onko tuollaisia sitten Italiassa enemmänkin? En tiedä. Mutta hinta oli niin halpa, että halusin sen itselleni kokoelmiini.


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-05-17: Jostain syystä kalenterissa leffan nimi onkin muodossa Sette Orchidee Macchiate di Sangue. "Rosso" tarkoittaa italiaksi punaista, "sangue" taas verta. On hyvin mielenkiintoista, että kalenterissa nimi on erilainen. Harvinaista kamaa!


LISÄYS YLLÄ OLEVAAN BLOGIKIRJOITUKSEEN 2018-05-17: Tässä kuva blu-ray julkaisusta. Lisään kuvat julisteesta ja kalenterista sitten kun saan ne!

seven blood-stained orchids blu-ray disk