Tapaus Jaromir Jagr

Luin tänään MTV:n teksti-tv:ltä, että kiekkolegenda Jaromir Jagr aikoo jatkaa peliuraansa Tshekissä. Hän pelaa kyseisen maan kakkostason sarjaa omistamassaan joukkueessa. Ikää Jagrilla on jo peräti 46 vuotta.

Olen aiemmin miettinyt, että miksi ihmeessä Jagr ei ole lopettanut uraansa huipulla NHL:n jälkeen. Hänellä on useiden miljoonien omaisuus, joten hän voisi vetäytyä eläkkeelle ja ottaa loppuelämänsä rennosti. Miksi siis rämpiä vielä ikäloppuna jossain oman maansa alemmassa sarjassa?

Näkemykseni oli kertakaikkiaan väärä. Aloin tänään ajatella asiaa eri kantilta ja tulin siihen tulokseen, että mikä minä olen sanomaan mitä Jagrin kuuluu elämällään tehdä? Aivan selvästi tässä on urheilija, joka edelleen nauttii siitä, että pääsee jäälle pelaamaan lätkää! Maalinteko, luistelu, syötöt, taklaukset, pelin jännitys, aggressiivinen pöhinä - nuo ovat asioita, jotka kiinnostavat ja motivoivat Jagria.

Rahasta Jagr ei enää pelaa, se on ihan selvä asia, joten motivaation täytyy tulla rakkaudesta jääkiekkoon! Jagr on veteraaniurheilija, joka ei halua alkaa elämään laiskaa elämää, vaan tykkää edelleen sähistä kaukalossa. Taitotaso ja fyysikka eivät enää riitä kovin korkealle, mutta Tshekin kakkostasolla hän voi vielä pelata. Onko tästä kenellekään mitään haittaa? Eipä juuri. Ainoastaan se, että nyt Jagr kenties vie jonkun nuoren pelaajan paikan joukkueessa, mutta Jagr omistaa joukkueensa ja haluaa pelata siinä itse. Ei hänen tarvitse alkaa ajatella toisia tässä asiassa, sillä hän rahoittaa joukkueensa ja hänellä on oikeus olla itse jäällä jos niin haluaa!

Tottakai joskus tulee vielä se päivä, jolloin Jagr ei enää pärjää kaukalossa tai loukkaantuu niin pahasti ettei voi jatkaa. Mutta kun ikää tulee lisää, Jagr voi siirtyä yhä alemmille sarjatasoille ja jatkaa niissä. Kyseessä on toki jäähdyttelijä ja veteraaniurheilija, mutta mitä sitten? Jagrille sopii aktiivinen elämäntapa paremmin kuin eläkkeellä laiskottelu. Hän haluaa vielä treenata ja pelata, joten tehköön hän sitten niin.

On varmasti nuorille pelaajillekin hieno kokemus saada olla jäällä tuon lätkälegendan kanssa.