Pariisissa ylistettiin taas Allahia

Nyt on sunnuntai 13.05.2018 klo 14:04. Eurooppa vietti eilen hauskaa laatuaikaa Euroviisujen parissa. Tällä kertaa Saara Aallon hienoa laulua ei osattu Euroopassa arvostaa, mutta Saaran veto oli kisojen tyyliin sopivaa ja lauluteknisesti virheetön. Myös Saaran lavashow oli ihan toimiva.

Pariisissa ylistettiin lisäksi Allahia. Iltalehti kirjoittaa uutisessaan seuraavasti:

Puukkohyökkäystä Pariisissa tutkitaan terroritekona - yksi kuollut, neljä haavoittunut, poliisi ampui hyökkääjän

Uutistoimisto AP:n mukaan terroristijärjestö Isis on ottanut iskun nimiinsä.

Pariisin veitsihyökkääjä oli syntynyt Tshetsheniassa - ”neutralisoitiin” yhdeksässä minuutissa ensimmäisestä hätäpuhelusta.

Veitsimies hyökkäsi ohikulkijoiden kimppuun Pariisin keskustassa lähellä oopperataloa lauantaina.

Hyökkäyksen uhreista yksi on kuollut vammoihinsa ja neljä loukkaantunut. Kahden uhrin vammat ovat vakavia.

Poliisi ampui miehen tekopaikalle.

Muistanet miten Suomessa Sanoma-konsernin Iltasanomat ylisti kun poliisi ampui Turussa terroristia jalkaan eikä tappanut häntä. Se oli terroristien paapojien mielestä hienoa ja rohkeaa. Sen sijaan sivistyneessä länsimaassa Ranskassa presidentti Emmanuel Macron kommentoi Pariisin terrori-iskua Twitterissä:

-Jälleen kerran Ranska vuotaa verta, mutta me emme anna tuumaakaan periksi vapauden vihollisille. Kiitän myös koko kansakunnan puolesta (hyökkääjän ampunutta) poliisia urheudesta.

Jatkojutussaan Iltalehti muistuttaa meitä siitä mitä islamistit ovat tehneet Ranskassa viime aikoina:

Ranska on ollut varpaillaan Pariisin tuhoisien terrori-iskujen jälkeen, jotka tehtiin marraskuussa 2015. Tuolloin Isisin terroristit surmasivat Pariisin keskustan eri paikoissa yhteensä 130 ihmistä. Pariisin iskua seurasi Nizzan isku heinäkuussa 2016, kun terroristi ajoi ihmisten päälle rantabulevardilla tappaen 86 ihmistä.

Äärijärjestö Isis otti eilisen veitsihyökkäyksen nimiinsä, mutta tutkinta on vielä kesken eikä todisteita Isisin osallisuudesta vielä ole. Presidentti Emmanuel Macron totesi eilen, että Ranska ei "taivu tuumaakaan vapauden vihollisille". Presidentti ylisti poliisin toimintaa "terroristin neutralisoimisessa".

Poliisi sai ensimmäisen hälytyksen kello 20.47 lauantaina paikallista aikaa, ja poliisit olivat rikospaikalla viidessä minuutissa. Hyökkääjä "neutralisoitiin" yhdeksän minuutin sisällä ensimmäisestä puhelusta, kertoi sisäministeri Edouard Philippe. Tekijä oli juossut poliisia kohti ja huutanut "tapan teidät" ennen kuin hänet ammuttiin.

Suomalaiset nynnypoliisit olisivat ampuneet jalkoihin, mutta Ranskassa poliisi pisti terroristin kylmäksi aivan kuten kuuluukin toimia. Iltalehden jutussa paljastetaan myös terroristin vaarallinen ideologinen tausta:

Tekijä tappoi yhden ihmisen ja haavoitti neljää muuta Pariisin keskustassa lauantai-iltana, kunnes poliisi ampui hänet kuoliaaksi. Silminnäkijöiden mukaan mies huusi "allahu akbar" ihmisiä puukottaessaan.