Hurja retrosähinä vain jatkuu

Hyvin sujuu, retrokamaa tulee sisään ja lähtee myös ulos! Tänään saapui USA:sta Lance Leventhalin kirja 6502 Assembly Language Programming varhaisena painoksena kaikkein hienoimmalla kansitaiteella. Alla olevassa kuvassa teos on kuvattu parinsa kanssa eli Leventhalin Z80 Assembly Language Programming kirjan vierellä.

leventhal 6502 and z80 assembly programming books

Japanista saapui jo vähän aikaa sitten Sega SC-3000 Pitfall II ja Kanadasta tuli ColecoVisionin Pitfall II. Niistä en ole vielä ehtinyt ottamaan kuvia, vaan laitoin ne kiireesti talteen kaappiini. Tänään tuli Japanista Sega SC-3000 Sindbad Mystery pelin toisenlainen julkaisu kuin minulla jo oli. Lisäsin kuvat englanninkieliselle Sega SC-3000 sivulleni, jonka löydät tästä linkistä.

Nyt on kyllä hurjat sähinät päällä. Ostin tiistaina käytetyn Lundia-hyllykön ehkä jostain 1970-luvulta. Korkeus on korkein mahdollinen eli 248cm. Tikkaita oli kolme, joten hyllykköjä on kaksi rinnakkain. Hyllyjen leveys on 80cm ja syvyys 40cm. On tässä tapauksessa erittäin tärkeää, että syvyys on tuo 40cm eikä 30cm, sillä minulla Lundia-hylly on varastomaisessa käytössä eikä suinkaan kirjahyllynä. Laitoin siihen mm. vanhoja point-to-point wired Marshall Super Lead nuppeja, Marshallin 4x12 kaapin 1970-luvun alusta, ReVox-kaiuttimet ja retrotietokonekamaa.

Uutena Lundiaa ei kannata ostaa ellei ole pakko, sillä se on sikamaisen hintaista. Käytettynä sen sijaan saa edullisesti hyvää kamaa ja Lundiahan kestää käytännössä ikuisesti. Lisäksi se on hyvin sovitettava ja muokattava eri käyttötarpeisiin. 80x40 hyllylevy kantaa peräti 180kg ja yksi hyllykkö kestää jopa 1000kg, joten tämä Lundia-setti on "warehouse quality", eli se kestää hyvin raskastakin kuormaa kotona. Tämä on juuri mitä tarvitsin tavarakaaoksen hallitsemiseksi!

Yritän myös vähentää tavaraa myymällä pois ylimääräisiä Commodore 64 tietokoneita. Myin jo tänään yhden boxatun C64:n Joensuuhun ja äsken listasin yhden loosen C64:n huutonettiin. Pusken niitä nyt ulos, jotta saan lisää tilaa kämppään ja varastoon. Itselleni jätän kaksi Commodore 64 konetta eli yhden boxatun Länsi-Saksassa tehdyn mallin ja yhden boxatun Englannissa valmistetun yksilön.