Marshall JMP 1986 50W nuppini ja Marshall 1990 8x10 kaappini täyttävät 50 vuotta

Minulla on aarteenani 50 wattinen Marshall JMP 1986 vuodelta 1968. Siinä on tietenkin "plexinaama" kuten aikakauteen kuuluu. Monesta lähteestä kuullut huhut kertovat, että tämä vahvistin oli legendaarisen Duane Allmanin suosikki. Kyseessä on nimellisesti bassovahvistin, mutta kuten muutkin vanhat Marsut, se toimii yhtä hyvin sähkökitaran kanssa.

Olen myös ostanut toiselta myyjältä sille kaveriksi Marshall 1990 8x10 kaapin, joka sekin on vuodelta 1968. Sekä nuppi että kaappi ovat kapeaa mallia, ja ne ovat täydellisesti sopiva pari toisilleen! Uskomaton pala rock-historiaa! Tämä aito, rokkihenkinen vintage-setti täyttää tänä vuonna 50 vuotta eli peräti puoli vuosisataa!

Nuppi on aivan erinomaisessa kosmeettisessakin kunnossa etenkin jos ottaa huomioon sen pitkän iän. Kaappi sen sijaan on saanut aika paljonkin siipeensä ja sen musta tolex-pinnoite on repaleina monessa kohdassa. Puukehikko paistaa siis läpi, mutta mitään syvempiä rakenteellisia vaurioita ei ole. Ulkonäkö vaan on rispaantunut, mutta monen mielestä se vain lisää rokkihenkisyyttä ja särmää. Tässä miehekkäässä kaapissa on tottakai sivuilla metalliset kahvat eikä mitkään muoviset kuten nykyaikana. Kaapin Marshall-logo ei ole enää kokonainen, vaan osia puuttuu.

Kaapin pohjassa on onneksi pyörät, sillä siinä on kahdeksan 10 tuumaista kaiutinta sisällä! Se on siis todella iso ja raskas liikuteltava. Tässä joitakin kuvia setistä.


marshall stack 01
marshall stack 02
marshall stack 11
marshall stack 10
marshall stack 13
marshall stack 14
marshall stack 15
marshall stack 16
marshall stack 17
marshall stack 18
marshall stack 19