Hämärää italoleffasähinää

Nyt on perjantai 04.05.2018. Kävellessäni Kalliossa Vaasankadulla huomasin vähän aikaa sitten Pienen leffakaupan näyteikkunassa Ruggero Deodaton italoleffan Live Like A Cop, Die Like A Man (Uomini si nasce poliziotti si muore, 1976). Kannessa oli Marc Porel, joka näytteli myös itselleni tutussa ja rakkaassa elokuvassa Don't Torture A Duckling (Non si sevizia un paperino, 1972). Ajattelin, että tämä leffa voisi olla hyvää italosähinää ja painoin asian mieleeni palatakseni siihen myöhemmin.

Pienen Leffakaupan ikkunassa ollut versio oli DVD, mutta kävin tänään kysymässä olisiko tästä leffasta saatavilla blu-ray painosta. Myyjän mukaan kyllä on, mutta etsimisenkään jälkeen sitä ei löytynyt heiltä nyt hyllystä. Hän ei myöskään ollut täysin varma olisiko sitä tulossa heille tukusta ensi viikolla.

Tästä syystä päätin kokeilla toista kautta ja ostin kyseisen blu-ray levyn eBaystä. Myyjä oli Englannissa ja postikuluineen leffalle tuli hintaa muistaakseni 20,80€. Kyseessä on ihan uusi kappale muoveissaan. Olisi toki ollut kiva tukea Pientä Leffakauppaa, mutta vein sinne jo jokunen aika sitten ilmaiseksi kymmeniä laadukkaita DVD-leffojani, koska halusin tilaa hyllyyni. Niinpä ajattelin, että ostan nyt tämän leffan netistä, koska saan sen sitä kautta varmuudella nopeasti ja hintakin oli kohdillaan.

Huippuohjaaja Quentin Tarantino on ylistänyt tätä leffaa ja hänhän on Lucio Fulcinkin fani, ja pitää siis monista hämäristä italialaisista kulttielokuvista. Katsoin huvikseni eBaystä myös olisiko tästä toimintaleffasta myynnissä alkuperäisiä italialaisia julisteita ja tein haun hakusanoilla "Uomini si nasce poliziotti si muore". Löysinkin peräti kuusi upeaa fotobusta-posteria vuodelta 1976. Ilokseni huomasin, että ne olivat ainoastaan 9€ per juliste, joten ostin tietenkin ne kaikki kerralla pois kuljeksimasta. Monesti kulttileffojen fotobusta-julisteet maksavat useita kymmeniä euroja kappaleelta. Nämä kuusi tulevat Italiasta yhdessä paketissa samoilla 6,50€ postikuluilla. Julisteet ovat todella mahtavan näköisiä!

Nyt siis odottelen sekä Live Like A Cop, Die Like A Man blu-ray levyä että noita makeita italojulisteita saapuviksi.