Sähähdin taas eBayssä - ORIC Atmos kotitietokone voitettu

Nyt on sunnuntai 29.04.2018 klo 14:13. Sähisin taas äsken eBayssä eli klo 13:37 umpeutui Espanjassa oleva kohde, jossa myynnissä oli kasibittinen, englantilainen ORIC Atmos kotitietokone alkuperäisessä laatikossaan. Näitä siistin laatikon kanssa myytäviä yksilöitä ei paljon liiku, joten päätin iskeä tässä kohteessa. Lähtöhinta oli 100€ ja postitus Espanjasta Suomeen oli merkitty maksamaan 40€.

Tein huutoni noin 12 sekuntia ennen umpeutumishetkeä ja onnistuin voittamaan! Hinnaksi muodostui 142,50€. Toivon nyt, että myyjä postittaa koneen huolellisesti pakattuna ja mahdollisimman nopeasti. Taidan laittaa hänelle vielä eBayn kautta yksityisviestin ihan varmuuden vuoksi, vaikka myyjällä olikin täydet 100% positiivisia ja kauppoja taisi olla tehtynä yli 2600kpl.

Ihan jokunen päivä taaksepäinhän tein englanninkielisen koosteen Tekniikan Maailman ORIC Atmos arvostelusta. Syy siihen miksi ostin tämän tietokoneen on se, että sillä voi ajaa Manic Miner peliä ORIC-tietokoneella. Varhaisempi ORIC-1 kotitietokone ei siihen kykene.

En kuitenkaan luultavasti aio kokeilla ORIC Atmos kotitietokonettani käytännössä. Kun se saapuu Helsinkiin, otan siitä kuvia retrosivuilleni ja laitan koneen boxeineen talteen eteisen kaappiin. Ostin siis tämän koneen ihan puhtaasti koristeeksi ja siksi, että on hyvä omistaa alkuperäinen kasibittinen rauta, joka toimi alustana Manic Minerille, jossa on peräti 32 huonetta tavallisen 20:n sijasta.