Suomessa viis veisataan kansan turvallisuudesta

Iltalehti kirjoittaa artikkelissaan tänään lauantaina 28.04.2018 kuinka Suomessa paapotaan islamisteja ja viis veisataan kansan turvallisuudesta:

Vankiloilla ei oikeutta ilmoittaa radikalisoituneista vangeista - poliisikansanedustaja tyrmistyi: "on räjähdettävä heti toimimaan"

… Lännen Media uutisoi lauantaina uudesta laintulkinnasta, joka on vienyt vankilaviranomaisilta oikeuden kertoa oma-aloitteisesti vankien radikalisoitumisesta muun muassa poliisille. Uuden tulkinnan mukaan esimerkiksi suojelupoliisi saa vankiloilta tietoa riskihenkilöistä vain, jos pyyntö osataan tehdä kohdennetusti.

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajalle, kansanedustaja ja rikosylikomisario Kari Tolvaselle (kok) tieto uudesta laintulkinnasta on ollut totaalinen yllätys ja suuren hämmästyksen aihe.

- Uusi laintulkinta yllätti aivan täysin. Olen ollut aamulla yhteydessä oikeusministeriöön ja asiaa on ryhdytty selvittämään, Tolvanen sanoo Iltalehdelle.

Onneksi Kokoomuksen Kari Tolvanen on ottanut tämän törkeän turvallisuuslaiminlyönnin vahtivien silmiensä alle. Ei voida sallia, että maamme saamattomat viranomaiset ja vässykkämäiset poliitikot ajavat kansamme turvallisuuden retuperälle! Onhan erittäin pöyristyttävää, että vankiloista ei voida oma-aloitteisesti jakaa informaatiota eteenpäin vaarallisista islamisteista! Tiedon on kuljettava sujuvasti eri viranomaisten välillä. Tämä on aivan itsestäänselvä asia.

Ja kun nämä islamistit havaitaan vankiloissa ja kaduilla, niin heidät täytyy laittaa ensin tiukkaan erikoistarkkailuun kunnes heiltä on saatu otettua Suomen kansalaisuus pois. Sen jälkeen heidät palautetaan sinne maahan mistä he ovat tulleetkin. Mutta entä jos radikalisoitunut sekopää on syntynyt Suomessa ja hänellä ei olekaan muun maan kansalaisuutta? Silloin tilanne on vaikeampi.

Iltalehti lopettaa juttunsa haastattelemalla Tolvasta lisää:

- Asiaan palataan ensi viikolla. Jos laintulkinta todellakin on näin, on räjähdettävä heti toimimaan, että saadaan laki selkeäksi. Emme voi jättää tällaista kahden vuoden päähän, vaan asia pitää hoitaa viipymättä.

Miten suuri riski on, että radikalisoituneita henkilöitä ei nyt tunnisteta tarpeeksi hyvin, kun tiedonkulku viranomaisten välillä ontuu?

- Totta kai riski kasvaa. Varmasti vankiloissa nämä riskitapaukset tunnistetaan. Ongelma onkin siinä, että he eivät voi oma-aloitteisesti näistä tapauksista poliisille ilmoittaa. Eihän tilanne voi olla näin.

Iltalehti ei tavoittanut oikeusministeri Antti Häkkästä (kok) kommentoimaan asiaa.

Onneksi oikeusministerinä on kokoomuslainen, joten meillä voi olla pientä toivoa siitä, että turvallisuusasiat otettaisiin tosissaan. Jos siellä olisi joku vihervassari, niin hän vain taputtelisi islamisteja päälaelle ja jatkaisi tyytyväisenä omia päiväuniaan. He eivät tajua paskankaan vertaa tämän maan turvallisuudesta ja siitä kuinka turvallisuusasiat pitää hoitaa. En kyllä tiedä tajuaako oikeistokaan, mutta luotan heihin tässä asiassa paljon enemmän.