Sähisin aikaisin aamulla japanilaisten kohteissa eBayssä

Nyt on lauantai 28.04.2018 klo 19:01. Valvoin viime yönä kahteen, mutta heräsin jostain syystä silti pirteänä klo 06:50. Siirryin heti lojumaan olohuoneen sohvalle, otin iPad Air kakkoseni ja aloin sähistä eBayssä. Tavoitteeni oli ostaa Pitfall II - Lost Caverns peli Sega SC-3000 tietokoneelle. Peliä oli tarjolla kolme kappaletta ja kaikki samalta myyjältä Japanissa.

Ongelmana oli, että tämä peli ei olekaan julkaistu tyypillisessä Sega SC-3000/SG1000 moduulimuodossa, vaan pelin fyysinen media on eräänlainen "kortti". Tuo korttihan on kooltaan hieman luottokorttia suurempi ja paksumpi, ja se on käsittääkseni muistimoduuli sekin. En tiedä miksi osa peleistä on julkaistu tällaisena korttina ja osa tavallisena moduulina. Olisiko kortti kenties halvempi valmistaa? En osaa sanoa.

Joka tapauksessa siis olin sanomassa sitä, että Sega SC-3000 tietokoneessa ei ole valmista liitäntää tuollaisille kortilla oleville peleille. Siispä tutkin hieman netistä millaisella sovittimella kortin saisi kiinni SC-3000:een. Löysin pienen etsimisen jälkeen oikeat hakusanat "Sega Card Catcher". Se on sovittimen nimi ja löysin niitä eBayn kautta kohtuuhintaan. Erästä niistä boxeineen myi sama japanilainen myyjä, jolta ostin äskettäin Sindbad Mystery moduulin. Tässä kohteessa oli hintapyyntö 34,99 USD ja Best Offer mahdollisuus oli olemassa, joten ajattelin, että tarjoan 25 USD. Tein niin, mutta myyjällä oli automaattinen hylkäys tarjouksille, jotka hän oli luokitellut liian alhaisiksi. Tarjosin seuraavaksi 30 USD ja se hinta kelpasi. Tarjoukseni tallentui eBayn tietokantaan ja siitä lähti ilmoitus myyjälle.

Ei kulunut varmaan kuin kymmenisen minuuttia ja myyjä hyväksyi sen 30 USD. Tein välittömän maksun PayPalin kautta ja valitsin Expedited Shipping postituksen, joka maksoi 23 USD. Taaskaan ei kulunut kovin kauan kun myyjältä tuli kuittaus, että korttisovitin boxeineen on jo postitettu! Sain myös häneltä seurantakoodin. Näin ollen voin sanoa, että kaupankäynti japanilaisten kanssa on ollut äärimmäisen sujuvaa.

Sitten keitin kahvit ja join pari mukillista Parisien-merkkistä sumppia, jotta pörräisin vielä vähän pirteämpänä. Lyhyet unet kuitenkin oli vain alla!

Seuraavaksi ajattelin ostaa sen Pitfall 2 kortin kun kerran sovitin oli jo hankittu. Tällä toisella japanilaisella myyjällä oli tosiaan kolme kappaletta myynnissä eikä yksikään ollut missään mint-kunnossa, mutta kaikki olivat CIB eli "Complete In Box". Boxissa on pientä repeämää ja se ei ole todellakaan täydellinen, mutta valitsin kolmesta vaihtoehdosta parhaimman kohteen. Siinä oli hintapyyntö muistaakseni 89,95 USD. Sitä en suostunut maksamaan, vaan laitoin Best Offer valinnan kautta sisään 70 USD tarjouksen. Tämäkin myyjä oli äärimmäisen nopea reagoimaan ja ehkä alle varttitunnin sisällä hän hyväksyi tarjoukseni. Maksoin heti ja nyt odottelen häneltä ilmoitusta postituksesta. Otin tähänkin kohteeseen sen kalliimman Expedited Shipping valinnan, sillä en kertakaikkiaan jaksa odotella pakettia Japanista 4-6 viikon ajan, mikä saattaa Standard Shippingissä kestää. Olisiko niin, että se halpa 6 USD Standard Shipping tulisi meriteitse vai mikä selittää äärimmäisen hitauden ja halpuuden? Luulen niin.

Nyt siis odottelen noita paketteja Japanista. Eikä se Sega SC-3000 konekaan ole vielä saapunut Egyptistä, josta sen tiistaina ostin. Sitä ei ole vielä tätä kirjoitettaessa postitettukaan, sillä myyjä kertoi eilen eBayn yksityisviestissä olleensa lomailemassa. Ei siinä mitään. Jokainen tarvitsee joskus lomaa ja ymmärrän viiveen täysin. Olin vain ahdistunut, koska myyjästä ei kuulunut mitään ja tiedän, että Egypti on kamala maa, jossa ihmisen henki on halpa.