ORIC Manic Minerin huone 23 selvitetty

Nyt on perjantai 20.04.2018 klo 15:28. Olen tänään lomalla. Keitin noin klo 14 maissa kaksi mukillista Parisien-merkkistä kahvia Moccamaster-kahvinkeittimelläni:

moccamaster
coffee mug

Vaikka kuvassa kahvi onkin mustaa, en juo sitä sellaisenaan. Laitan nykyään aina joukkoon täysmaitoa, jotta kahvin kitkerä maku pehmenisi hieman. Sokeria en laita ollenkaan.

Tavoitteeni oli tänään yrittää ORIC Manic Minerin huonetta 23 eli The Space Shuttle. Join ennen peliäni vielä yhden tölkin sokeritonta Battery-merkkistä energiajuomaa, jotta keskittyminen paranisi sen sisältämän kofeiinin ansiosta. Sain huoneen menemään läpi yllättävän nopeasti eli yhdeksännellä yrityksellä.

Alkuun tosin sähläsin ja yritin väärää tapaa. Huoneessa on kaksi "kahvaa", joita pitää kumpaakin kääntää tai läpipeluu ei onnistu ollenkaan. Ensimmäisen kääntämiseen on vain rajallinen mahdollisuus, sillä sen luo pääsemiseksi mennään hajoavan maan kautta ja pudottautumalla. Jos siis heti alkuun mokaa ja putoaa huoneen alaosaan ilman, että on kääntänyt kahvaa, huonetta ei saa enää menemään mitenkään läpi. Sen huomasin karvaasti kokemuksieni kautta.

Tein myös videoinnissa sen virheen, että unohdin pysäyttää tallennuksen epäonnistuneen yrityksen jälkeen enkä aloittanut uutta tallennusta sillä kerralla kun sain huoneen pelattua läpi. Niinpä videoon tuli ensin se epäonnistunut yritys. Kokeilin osaisinko poistaa sen kdenlive video-editorilla Fedora Linux 27:ssa, mutta en onnistunut. En myöskään ole varma olisiko sillä saanut exportattua videon takaisin täsmälleen samaan formaattiin, johon oricutron emulaattori oli sen tallentanut. Näissä videokaappauksissahan on äärimmäisen tärkeää, että videota ei pakata häviöllisesti, jotta grafiikka ei pehmentyisi. Häviötön pakkaus on tietysti hyväksyttävää. En tiedä mistä se johtuu, mutta YouTubeen uploadaamani Manic Miner videot näkyvät tarkkoina iPad Air kakkosen Safari-selaimella, mutta Firefox Fedora Linux 27:ssä näyttää videot järkyttävällä tavalla pehmentyneinä ja epätarkkoina!

Ehkäpä YouTube jotenkin tunnistaa videota pyytävän clientin tyypin ja Firefox saa sen paskalla kuvanlaadulla varustetun version. En yhtään tiedä mistä on kyse, mutta haluaisin tietenkin, että videot näkyisivät tarkkoina kaikissa ympäristöissä kaikilla selaimilla! Enkä tiedä mistä saisin apua tähän ongelmaan.

Joka tapauksessa tässä video huoneen 23 eli The Space Shuttle läpipeluusta. Kun tietää miten tämä huone pelataan läpi, on suoritus suorastaan naurettavan helppo, etenkin jos vertaa edelliseen huoneeseen The End Of The World, joka vaati hyvin täsmällistä toimintaa melkeinpä alusta loppuun saakka.


Unohdin siis äsken sanoa, että videossa näkyvä suoritus on toinen kerta kun pelasin huoneen läpi. En viitsinyt uploadata sitä videota, jossa oli alussa mukana epäonnistunut sähellykseni. On mukavampaa, että videossa on vain onnistunut läpipeluu.

En uskalla nyt heti jatkaa huoneeseen 24, vaan tarvitsen taukoa ja lepoa. En myöskään pysty lupaamaan, että yrittäisin sitä enää tänään. Tarkkailen vointiani ja teen päätöksen myöhemmin. Saattaa olla, että pelaankin, mutta voi myös olla, että pidän pitemmänkin tauon.